Annonce
Jelling Ugeavis

Flere kørestolsbrugere skal på museum: Kongernes Jelling får støtte til sårbare grupper

Kongernes Jelling har fået 180.734 kroner af Kulturstyrelsen til at stable to aktiviteter på benene til fordel for sårbare borgere. Den ene aktivitet har fået titlen Blåtand by Night og inviterer kørestolsbrugere til museet i aftentimerne. Arkivfoto: Mads Hansen
Blåtand by Night og Gorm og de Gamle på tur er overskrifterne på to nye projekter i Kongernes Jelling, som vil tiltrække udsatte og ældre grupper.

Jelling: De mange coronarestriktioner - og frygten for at blive smittet med coronavirus - har gjort det svært at mødes i sociale sammenhænge.

Det gælder for så vidt alle mennesker, men særligt de udsatte, sårbare og ældre borgere har coronatiden været - og er - en udfordrende tid.


Annonce

Det er et krav, at projekterne skal foregå inden årets udgang, så har vi haft travlt med at udvikle og planlægge aktiviteterne.

Morten Teilmann-Jørgensen, museumschef


Derfor har Kulturstyrelsen for nylig uddelt 19,4 millioner kroner til 194 projekter, der skaber aktiviteter over hele landet for denne målgruppe. Og blandt disse 194 projekter er der to fra Kongernes Jelling.

Her er der tikket 89.398 kroner og 91.336 kroner ind til henholdsvis aktiviteterne Blåtand by Night og Kong Gorm og de Gamle på tur.

- Vi har søgt penge til to projekter for at gøre noget for udsatte grupper. Det er et krav, at projekterne skal foregå inden årets udgang, så har vi haft travlt med at udvikle og planlægge aktiviteterne. Men det er også en periode, hvor vi er inde i lavsæsonen, så det passer os fint, fortæller museumschef Morten Teilmann-Jørgensen fra Kongernes Jelling.

Om de to nye tiltag fortæller Morten Teilmann-Jørgensen:

- Blåtand by Night er et tilbud til bevægelseshæmmede personer og kørestolsbrugere. Det går ud på, at de kommer ind efter lukketid og får en oplevelse i mere handicapvenlige rammer, hvor der er lidt mere ro på. Det er faktisk en af vores medarbejdere, der selv sidder i kørestol, som har været med til at udvikle det.

- Gorm og de Gamle på tur er et samarbejde med Jelling Cykeltaxi, der er vant til at køre med ældre fra Højagercentret. Her er der mulighed for at blive afhentet, hvis man bor inden for Jellings byskilt, og få en rundtur i monumentområdet. Det kan for eksempel være en pårørende, der gerne vil give sin ældre far en særlig oplevelse.

Arrangementerne sættes i gang efter efterårsferien.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce