Annonce
Jelling Ugeavis

Flere kirker udskyder konfirmationer - et sogn holder stadig fast i forårsdatoer

I Hvejsel Kirke er der stadig en tro på, at konfirmationerne kan gennemføres til maj. Arkivfoto: Morten Pape
Mens kirkerne i Jelling og Kollerup allerede har flyttet årets konfirmationer, satser Hvejsel og Ildved kirker på, at det kan lade sig gøre i maj. Dog tilbydes en alternativ dato i august.

Jelling og omegn: Mens vi i 2020 skulle et stykke hen i foråret, før konfirmationerne blev udskudt på grund af corona, har mange kirker allerede nu taget stilling til, om årets konfirmationer skal udskydes eller ej.

Det gælder også for kirkerne i Jelling, Hvejsel, Ildved, Kollerup og Vindelev sogne.

For som coronasituationen ser ud lige nu, er det langt fra sikkert, at de unge drenge og piger kan blive konfirmeret i april eller maj.


Vi vil jo helst, at vi kan gennemføre konfirmationer, hvor man kan invitere så mange mennesker med som muligt.

Kristian Bøcker, præst i Jelling Kirke


I Jelling Kirke var store bededag samt lørdagene før og efter reserveret til cirka 80 konfirmander. Denne reservation er nu rykket fire måneder frem, fortæller sognepræst Kristian Bøcker.

- Vi har hejst de tre konfirmationer den 24. april, 31. april og 1. maj og løftet dem op og flyttet dem hen til 21. august, 28. august og 4. september. Vi havde besluttet at tage den seneste udmelding fra myndighederne med, før vi traf en beslutning. Restriktionerne gælder nu til 28. februar, og til den tid er der kun to måneder til konfirmationerne. Det er så tæt på, at risikoen for, at de enten skal aflyses eller blive meget restriktive, er så stor, at vi lige så godt kan flytte datoerne nu, siger Kristian Bøcker.

- Derfor har vi flyttet dem helt hen på den anden side af sommerferien. Så er der mindst risiko for, at de skal flyttes igen eller aflyses, og der er størst chance for, at de kan gennemføres, som vi plejer. Vi vil jo helst, at vi kan gennemføre konfirmationer, hvor man kan invitere så mange mennesker med som muligt. Det har vi ingen garanti for, men muligheden er størst, når vi kommer hen til august og september, vurderer sognepræsten.

Annonce

Forårsoptimisme

De unge fra Kollerup og Vindelev sogne skal konfirmeres i Kollerup Kirke lørdag 14. august, oplyser sognepræst Birgitte Rosager Møldrup.

Til gengæld er man i Hvejsel og Ildved sogne stadig optimistiske i forhold til de planlagte forårsdatoer. Men man holder døren åben for, at det også kan lade sig gøre i august, lyder det fra sognepræst Gitte Sandager Bjerre.

- I Ildved og Hvejsel fastholder vi konfirmationerne den 2. og 9 maj. Vi tror og håber på forårskonfirmationer, men vi tilbyder også en alternativ dato den 29. august, siger Gitte Sandager Bjerre, som skal have besked senest 10. april, hvorvidt man vil konfirmeres i maj eller august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce