Annonce
Jelling Ugeavis

Anna og Julie savner flere holdkammerater: Kom og spil med os

12-årige Anna Nørskov Konradsen og Julie Jeppesen håber, at flere piger på deres alder har lyst til at spille fodbold i Jelling. Foto: Anders Kynde
Mange piger dropper fodbold, når de nærmer sig teenagealderen. Det er ærgerligt, lyder det fra U13-pigerne fra Jelling fS, som kæmper for at skaffe flere spillere.
Annonce

Jelling: Selvfølgelig skal U13-pigerne i Jelling fS kunne mønstre et 11-mands fodboldhold.

Det er drømmen hos pigerne på U13-holdet og deres trænere. Og derfor har de også tilmeldt sig en 11-mands række, når sæsonen begynder efter sommerferien.

Men med blot 13 spillere er holdet i en sårbar situation, hvis der skulle opstå skader eller andre forhindringer.

- Vi kæmper en stor kamp for at fastholde pigerne. Det er enormt svært. Vi har været igennem en lang proces med meget snak internt i trænertruppen, med forældre og slutteligt med pigerne. Og holdningen er klar og tydelig fra samtlige spillere: de vil spille 11-mands fodbold, fortæller træner Pia Danchell.

Hver mandag og onsdag er træning på fodboldbanerne ved Gormshallen. Foto: Anders Kynde

I et forsøg på at rekruttere nye spillere er der opsat plakater rundt i flere byer, ligesom Pia Danchell også har været i dialog med omkringliggende klubber.

- Det er desværre et generelt problem i området. Når pigerne når til U13 eller U14, bliver det sværere at stille hold. Det gælder også i byer som Skibet, Tørring og Hover, og det er ærgerligt, for der er masser af piger og dermed et stort potentiale, forklarer hun.

Annonce

Glæder sig til mere plads

Blandt pigerne på det lokale Jelling fS-hold er Julie Jeppesen og Anna Nørskov Konradsen, begge 12 år. De har spillet fodbold i henholdsvis fire og fem et halvt år.

- Vi kan godt mærke, at vi gerne vil videre og prøve at spille på en 11-mands bane. Det kunne være rart med mere plads på banen, så vi blandt andet kan slå længere afleveringer, siger Julie Jeppesen.


Vi kæmper en stor kamp for at fastholde pigerne. Det er enormt svært.

Pia Danchell, træner


De kender flere, der er sprunget fra fodbolden på grund af andre interesser. Men det har Julie Jeppesen og Anna Nørskov Konradsen ingenlunde lyst til.

- Vi elsker at spille fodbold og har gjort det i mange år. Det er sjovt, og så er det godt for venskaberne og fællesskabet, siger Anna Nørskov Konradsen.

- Men vi laver også andet end at spille fodbold. Vi har blandt andet været i Lalandia, overnattet i Gormshallen eller spillet bowling, supplerer Julie Jeppesen.

Annonce

Fodboldhjertet bløder

Nu håber de, at de med deres opråb kan få flere holdkammerater efter sommerferien.

- Det er synd for pigerne, hvis ikke de får muligheden for at spille 11-mands fodbold, siger Pia Danchell, der selv har spillet fodbold i 25 år og brænder for pigefodbold.

Med kun 13 spillere er holdet sårbart, når der skal spilles 11-mands fodbold. Foto: Anders Kynde

I dialogen med klubber i nabobyerne har hun også lagt op til, at man kan lave en fusion for at have piger nok. Men det har indtil videre ikke været muligt.

- Ens fodboldhjerte bløder altså lidt ved tanken om, at der måske om kort tid ikke er 11-mands fodbold for de kommende U14-piger hverken i Jelling eller i de omkringliggende byer, siger hun.

Pia Danchell og Tommy Ulvedal er trænere for Jelling fS U13-pigeholdet. Foto: Anders Kynde

Hun understreger, at det ikke er vigtigt, at man har den store fodbolderfaring for at være med på holdet.

-  Nogle har kun spillet i et par år, andre i flere år. Om man har spillet før eller ikke, er ikke vigtigt. Vi skal nok lære pigerne at spille fodbold, lyder det fra Pia Danchell.

Efter en sommerpause træner holdet for første gang mandag i uge 32.

Jelling fS U13-piger

Træning er hver mandag og onsdag fra klokken 17.30 til 19.

Det foregår på boldbanerne ved Gormshallen i Jelling.

Interesserede spillere kan kontakte træner Pia Danchell på telefon 25394660 for spørgsmål.

Det kræver ikke flere års erfaring for at spille med, fastslår trænerne for Jelling fS U13-piger. Foto: Anders Kynde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Jazzmusik i Bredsten Kirke

Jelling Ugeavis

Jellingnet holder åbent hus

Jelling Ugeavis

Så er der igen senioridræt

Annonce