Annonce
Jelling Ugeavis

Folk på venteliste: IT-Klubben i Jelling mangler vejledere for at følge med

På IT-området sker der helt tiden nyt, og mulighederne bliver flere. Digital selvbetjening er kommet for at blive, og mange ting er meget lettere at klare via sin PC eller tablet. Her kan nævnes Netbank, Rejsekortet, e-Boks, bestilling af billetter, køb på nettet og meget mere. Samtidig med flere muligheder opstår der også behov for at lære om sikkerhed på nettet. Foto: IT-Klubben Jelling
På Højagercentret er der stadig efterspørgsel efter vejledning og kurser i IT og digital selvbetjening.
Annonce

Jelling: I mere end 10 år har IT-Klubben eksisteret på Højagercentret i Jelling. Her er deltagerne især pensionister og efterlønnere, da aktiviteterne ligger både i formiddagstimerne og først på eftermiddagen.

Men i øjeblikket er efterspørgslen så stor, at IT-klubben ikke har vejledere nok til at følge med.

- Antallet af deltagere har svinget noget de sidste år, men lige nu er der flere på venteliste, da vi ikke har vejledere nok. Selvom også pensionister er blevet bedre til IT, er der er stadig en del borgere i Jelling, som gerne vil lære mere og blive mere rutineret i brugen af pc og tablet, fortæller Jens Oliver-Schmidt fra IT-Klubben.

Klubben oplyser, at der udbydes flere IT-kurser i Vejle by, men erfaringen er, at mange ældre fra Jelling helst vil deltage i nærheden af hjemmet.

Bliv IT-vejleder

Er man interesseret i at blive IT-vejleder, kan man henvende sig til Ole Nielsen på telefon 6179 1493.

Det er også muligt at skrive til itvejlejelling@gmail.com

De nuværende vejledere i IT-Klubben i Jelling har været med i mange år, og flere ønsker at trappe ned eller inden længe helt stoppe med deres frivillige arbejde.

- En af fordelene ved at være IT-vejleder er, at man holder sig opdateret indenfor IT-området. Og en god måde at gøre dette på er at deltage i erfaringsudveksling med andre IT-vejledere og ved at deltage i kurser. Men også det sociale er en vigtig del af timerne i Højagercentret. Mange deltager i kurserne flere år efter hinanden – og der er også plads til at snakke om andet end IT, siger Jens Oliver-Schmidt.

Som IT-vejleder starter man ofte som hjælper på et hold, og det tilstræbes, at der er to vejledere på hvert hold.

IT-klubben har undersøgt, om Ældre Sagen Vejle-Jelling har frivillige, der kan træde til, men her er foreningens otte vejledere allerede optaget af andre kursusaktiviteter i Vejle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce