Annonce
Jelling Ugeavis

Fordobler antallet af gudstjenester: Vil have flere i kirke

Sognepræst Kristian Bøcker håber, at flere får lyst til at deltage i gudstjenesterne i Jelling Kirke, efter man har valgt at fordoble antallet af gudstjenester. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Jelling: De kommende uger er der hver søndag to gudstjenester at vælge imellem i Jelling Kirke.

Det er besluttet, efter at Jelling Kirke oplevede en fin tilslutning til to de gudstjenester, der blev afviklet påskedag. Og så handler det om at give mulighed for mere "almindelig" kirkegang efter nogle måneder, hvor mange har benyttet sig af de digitale tilbud.

- I lang tid har vi haft én gudstjeneste om søndagen, hvor vi maksimalt må være 25 personer, mens der også har været optagede gudstjenester og morgensang. Egentlig har vi mulighed for at arrangere udendørs gudstjenester med op til 50 deltagere, men vi synes ikke, at vejret er stabilt nok til dette. Derfor forsøger vi nu med to gudstjenester hver søndag, så flere får mulighed for at komme i kirken, forklarer Kristian Bøcker, sognepræst i Jelling Kirke.

Annonce

Første gang var søndag 11. april, og de næste to gange bliver søndag 18. april og søndag 25. april. Gudstjenesterne er indrettet efter restriktionerne, hvilket betyder, at de fortsat vil vare en halv time med god afstand mellem tilhørerne, mens salmesangen varetages af kirkesangerne.

- Vi har oplevet at folk har været forsigtige eller tilbageholdende med at komme til gudstjeneste i kirken, hvilket er helt forståeligt. Men vi mener, at vi er blevet gode til at holde gudstjenester under de gældende restriktioner, og derfor håber vi, at flere får lyst til at deltage, siger Kristian Bøcker.

For at ingen skal gå forgæves, er der tilmelding til gudstjenester ved kordegn Kirsten Thøgersen på mail kith@km.dk eller telefon 29382810.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce