Annonce
Jelling Ugeavis

Forfatterne har været flittige: Det vælter ind med bøger på biblioteket

Biblioteket er spækket med nyheder efter coronatiden. Omkring 3000 bøger og andre materialer er købt ind i lukningsperioden. Her er formidler Karin Jensen at gøre de mange nye bøger klar til lånerne på det genåbnede bibliotek. Foto: Vejle Bibliotek
Der udkommer mange bøger og andre materialer, som bibliotekerne gerne vil låne ud. Selv om der har været coronalukket er der alligevel indkøbt flere tusind bøger, der nu skal skaffes plads til.
Annonce

Vejle: Hvad laver de på biblioteket, når der er coronalukket? Køber bøger, blandt andet.

Så der er masser af nyheder på hylderne i det genåbnede bibliotek - oveni de 75.000 materialer, der er på vej retur fra lånerne, hvor de har ligget og ageret dårlig samvittighed, fordi man ikke kunne komme af med dem.

Bibliotekarerne har siddet derhjemme og arbejdet med at bestille nye varer hjem til børn og voksne. Omkring 3000 nye bøger, bøger, film, spil, musik-cd'er, lydbøger eller omkring 75 om dagen er vurderet, udvalgt og bestilt til lånerne i Vejle Kommune.

Bibliotekerne er nu i gang med få det hele pakket ud til lånerne. Det tager omkring 2-3 uger fra bestilling til levering af danske materialer og cirka 3-4 uger for udenlandske bøger.

Blandt nyhederne nævner Vejle Bibliotek: Stine Pilgaards "Meter i Sekundet", en ny serie af Jeffrey Archer "Kane og Abel", Jørgen Hansens "Pilgrimsfærd i Danmark: vandreture på Hærvejen, Klosterruten, Camønoen med flere" og krimier som Lars Kjædegaards velfungerende og komprimerede krimier i Agnes Hillstrøm-serien og Kim Faber og Janni Pedersens "Satans Sommer". På musiksiden stiller bibliotekarerne blandt andre cd-udspil fra Pearl Jam "Gigaton" og Dizzy Mizz Lizzy "Alter ego" frem, og til lånere, der vil nyde en film i sofaen derhjemme, er for eksempel det nye danske familiedrama "Kollision" klar og hele tv-serien "Strengt fortroligt" med UFO-specialagenterne Fox Mulder og Dana Scully på vej til dvd-skufferne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce