Annonce
Jelling Ugeavis

Fra hverdagsting til visuel poesi: Kunstner har særlig tilgang til materialer og processer

Jens Chr. Jensen er en alsidig håndværker. Ud over at finde på de mange rumlige collageteknikker mestrer ha brugen af klassiske skulpturelle materialer som granit, jern og træ. Land-art, kirkeudsmykninger og skulpturudsmykninger rundt omkring i landet er ligeledes en del af hans travle virke. PR-foto
Byens Kunst præsenterer ny udstilling med en kunstner, der har en særlig tilgang til materialer og processer.

Jelling: Det er lykkedes for Byens Kunst at få den kendte Ikast-kunstner Jens Chr. Jensen til at udstille i Jelling.

Det skriver kunstforeningen i en pressemeddelelse.

- Jens Chr. Jensens kunstneriske virke er karakteriseret ved et originalt og legende blik for udtryksmæssige muligheder i de ting der omgiver os. Oftest er det brugte, kasserede ting frigjort fra deres oprindelige funktioner, der på forunderlig vis forvandles til kunst. Han er tingfinder, samler og systematiker i en lykkelig treenighed, skriver Byens Kunst.

- Jens Chr. Jensen er optaget af de menneskeskabte kulturting brugt i håndværk og industri, der ordnes i stramme, statiske, geometriske former såsom cirklen og kvadratet. Ophobninger og gentagelser af de ens, eller næsten ens, genstande fastholdt i denne stramme symmetri danner et roligt, meditativt udtryk i slægt med universelle religiøse billedformer, står der endvidere.

Kunstudstillingen med Jens Chr. Jensen kan opleves i Byens Kunst. PR-foto

Udstillingen åbner i Byens Kunst lørdag 7. november og kan ses til og med søndag den 22. november. Byens Kunst holder til på første sal i Byens Hus.

Torsdag og fredag er der åbent fra klokken 15 til 17, mens åbningstiden lørdag og søndag er fra klokken 13 til 17.

Forundrende genstande

Jens Chr. Jensens skulpturer og assemblager betragtes på afstand som rolige og afstemte. Men går man tættere på, vil man ifølge Byens Kunst blive forundret over, hvad det egentlig er for nogle genstande, han har fundet på at bruge.

Kunstner Jens Chr. Jensen er fra Ikast og født i 1949. PR-foto

- Her opdager man nummerplader, tagsten, elkabler, gummipakninger, slebne glasstykker, drivtømmer, rundsaveklinger, dæk, frimærker, rationeringsmærker - for blot at nævne nogle af de materialer, der har inspireret ham til kreative undersøgelser af allehånde æstetiske muligheder. Engang var disse materialer i brug og til nytte, men nu er de kasserede og erstattet af nye ting, og dermed dømt til ingenting at kunne. Og dog, hvis nu sådan en som Jens Chr. Jensen får øje på dem, kan de såmænd ende som kunstværker, forklarer den lokale kunstforening.

Der er gratis entré til kunstudstillingen.


Jens Chr. Jensen er optaget af de menneskeskabte kulturting brugt i håndværk og industri, der ordnes i stramme, statiske, geometriske former såsom cirklen og kvadratet.

Om kunstneren
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce