Annonce
Jelling Ugeavis

Fransk opgør med fortidens synder

"Gud være lovet" er en fransk film, der bygger på en sand historie.
En autentisk historie fra Frankrig, en 50-års jubilar og en lavbenet hund er på programmet i Byens Bio.
Annonce

Jelling: Byens Bio viser i denne uge en fransk film med den ret dobbelttydige titel "Gud være lovet".

Filmen går hårdt, men også taktfuldt, til den katolske kirkes hemmeligheder og løgne. Bankmanden Alexandre Guérin lever et lykkeligt familieliv med sin hustru og fem børn, da han en dag opdager, at den præst der misbrugte ham som dreng, stadig arbejder med børn. Alexandre tager kontakt til fader Preynat, der indledningsvis tilstår alt, men kardinalen Philippe Barbarin er ikke til sinds at reagere på anklagerne.

Sammen med tre barndomsvenner, der har oplevet det samme, beslutter Alexandre at gøre op med tavsheden, og i fællesskab trækker de kardinalen i retten. Filmen bygger på sande begivenheder og blev set af næsten en million biografgængere i Frankrig.

"Gud være lovet" tager udgangspunkt i en virkelig sag om seksuelle krænkelser fra en fransk præst i slutningen af 1980'erne. Instruktøren François Ozon er en af de mest anerkendte franske filmskabere i nyere tid, og han er blandt andet kendt for værker som "Ung og smuk" og "Dobbelt begær".

Vind billetter

  • Jelling Ugeavis udlodder to biografbilletter til filmen Dronningens Corgi i Byens Bio.
  • Det eneste, du skal gøre, er at sende en mail til jelling@jellingugeavis.dk med navn og adresse.
  • Vinderen bliver udtrukket fredag 29. november klokken 12 og bliver offentliggjort på vores hjemmeside www.jellingugeavis.dk.
  • Filmen vises i øvrigt i Byens Bio 30. november, 1. december, 7. december og 8. december.

Byens Bio Special markerer en 50-års fødselsdag for en stor amerikansk film med titlen "Midnight Cowboy".

Filmen vandt i 1970 tre af de 'tunge' Oscars: Bedste Film, Bedste Instruktør og Bedste Manuskript. Herhjemme vandt den en Bodil for bedste film.

Instruktøren John Schlesingers fokus på menneskelige relationer giver sig udtryk i en helt speciel autenticitet i filmen. De to hovedrolleindehavere leverer fantastisk skuespi: Jon Voigt spiller gigoloen i cowboyoutfit, Joe Buck, og Dustin Hoffmann ses i rollen som den lurvede og ynkelige Rico 'Ratso' Rizzo. Midnight Cowboy er en filmoplevelse helt ud over det sædvanlige.

Annonce

Fra palads til hundeinternat

Den engelske dronning Elisabeth er vistnok ret glad for hunde. I mange år har hun haft hunde af en speciel, lavbenet race, nemlig "corgier". Det har inspireret nogen til at lave en munter animationsfilm, der hedder "Dronningens Corgi".

I filmen er Corgien Rex den engelske dronnings yndlingshund, og den lever derfor et komfortabelt og beskyttet liv på Buckingham Palace, indtil den udsættes for et attentatforsøg og ender på et hundeinternat i London. Den forkælede Rex må nu, med hjælp fra internatets herreløse hunde, finde tilbage til sin familie. Undervejs lærer den, at positionen som favorit er noget, man må gøre sig fortjent til.

"Dronningens Corgi" er en film for hele familien.
I år er det 50 år siden, at "Midnight Cowboy" fik premiere.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce