Annonce
Jelling Ugeavis

Frem med vandrestøvlerne: 120 km lang landsbyrundfart i Vejle Kommune venter til fods - eller på cykel

120 kilometers spadseretur rundt i store dele af Vejle Kommune, her for eksempel forbi Fårup Sø ved Jelling, bydes der på i den nye vandrerute i Vejle Kommune. PR-foto: Visit Vejle
Landsbyerne i Vejle vil på danmarkskortet. Og det kommer de i 2021 med en 120 kilometer lang vandrerute, der bugter sig gennem kommunens mindre landsbyer.

Vejle Kommune: - Gå ruten etapevist og brug seks dage på at gennemføre den.

Sådan lyder forslaget fra Vejle Kommunes udvalg for lokalsamfund og nærdemokrati, ULN, der er blevet klar med det første rids til en ny vandrerute rundt i kommunen på 120 kilometers længde.

120 km-ruten

"Kong Rans togt" er navnet på den 120 km lange rute. Ruten kan gennemføres i seks lige store etaper á 20 km.

Ruten er blevet til i et samarbejde med lokalsamfundene i Jelling, Hovedkær, Vonge Kollemorten, Give, Vejle Vester Egn, Firehøje, Egtved og Ødsted Jerlev - samt de borgere, virksomheder og institutioner, der er her.

Ruten kan benyttes af såvel vandrere som cyklister og er lagt ad i forvejen eksisterende stier. Den indvies officielt i sommeren 2021.

Her kommer man forbi kløfter, bakker, hede, kær, ådal, vandskel og landsbyer, og det bliver oplevelser, der ikke kun kommer vandrere til gavn - også cyklister kan tage turen.

Annonce

- Vi kan godt love jer store og små oplevelser, et autentisk, nært møde med de lokale landsbyer og et rigt udvalg af danmarkshistorie, lyder Vejle Kommunes glade budskab om den rute, der i prospektet kaldes "Kong Rans togt".

Projektet gennemføres i samarbejde med lokalsamfundene i henholdsvis

Turen kaldes også "Kong Rans togt" og fører igennem og forbi mange historiske og geologisk spændende områder og landsbyer i kommunen. Illustration: www.kongran.dk

Jelling, Hovedkær, Vonge Kollemorten, Give, Vejle Vester Egn, Firehøje, Egtved og Ødsted Jerlev - samt de borgere, virksomheder og institutioner, der hører hjemme her, og vandreruten opfylder et stort ønske fra kommunens lokalsamfund.

Det fortæller formand for udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati, Thyge Havgaard Bjerring, i en pressemeddelelse.

- Lokalsamfundene ønsker at vise deres områder frem for turister og borgere, så de kan lære områderne bedre at kende, forklarer han.


Lokalsamfundene ønsker at vise deres områder frem for turister og borgere, så de kan lære områderne bedre at kende.

Thyge Havgaard Bjerring, udvalgsformand ULN


Vandrerute over seks dage

ULN-udvalget finansierer projektet med 800.000 kroner, og i samarbejde med lokalsamfundene skal en række praktiske opgaver løses: De lokale attraktioner skal formidles, det skal sikres, at man kan finde vej, skilte skal designes, og der skal etableres pausesteder, vandposter, toiletter og så videre.

- Det er den første version af vandreruten, vi nu har lagt. Hvis man lokalt har ønsker om at putte steder på kortet, tager vi det op og retter det til. Kommunen er ikke smagsdommere over, hvad ruten fører forbi, det er i høj grad de lokale samfund, der selv er med til at finde nogle punkter frem, der er værd at se, pointerer formand for teknisk udvalg, Gerda Haastrup Jørgensen (V).

Ruten er lagt sådan, at den kan gennemføres over seks lige lange etaper på 20 kilometer, der alle følger eksisterende veje og stier. Man kan derfor allerede gå den i dag - men husk, at der ikke er opført toiletter og vandposter endnu.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce