Annonce
Jelling Ugeavis

Frivillige har givet idyllisk bydam en sommerrengøring

I bunden af Østerbydammen er der masser af slam og mudder. Noget af det blev fjernet for nylig af foreningen Østerbydammens Venner. Foto: Jørgen Svane Schmidt
Annonce

Jelling: Det emmer af hygge og idyl ved Østerbydammen i Jelling.

Og igen kan naboer og byens øvrige beboere glæde sig over, at dammen fortsat viser sig fra sin bedste side, efter den i slutningen af august er blevet vedligeholdt.

Det kan man takke foreningen Østerbydammens Venner for.

Her har bestyrelsen og flere af medlemmerne været i sving i flere dage. Sammen har de arbejdet med at fjerne den voldsomme grøde fra dammen, og i løbet af dagene har de bjerget mange fulde trailer og kørt det på lossepladsen.

Formand for Østerbydammens Venner, Jørgen Svane Schmidt, er glad for, at foreningens frivillige kan hjælpe med at forskønne dammen. Han ærgrer sig dog over passiviteten fra Vejle Kommune.

- Jeg har haft mange kontakter med og til kommunen (Vejle Kommune, red.), men kommunen har ikke ressourcer til at hjælpe med dette arbejde. I formålsparagraffen for vores forening står der ellers, "at vedligeholde og forskønne Østerbydammen i Jelling, i samarbejde med Vejle Kommune”. Vi så jo gerne, at der var lidt mere interesse fra kommunens side med henhold til vedligeholdelse, siger Jørgen Svane Schmidt, der tilføjer, at Vejle Kommune ejer dammen, som har et selvstændigt matrikelnummer.

Østerbydammens Venner havde i 2019 138 medlemmer.

Der blev knoklet for vedligeholdelsen af Østerbydammen. Foto: Jørgen Svane Schmidt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Jazzmusik i Bredsten Kirke

Jelling Ugeavis

Jellingnet holder åbent hus

Jelling Ugeavis

Så er der igen senioridræt

Annonce