Annonce
Jelling Ugeavis

Genforeningen blev fejret i Kollerup

Ronnie Olesen og Sanne Mikkelsen PR-foto: Mogens Bach
Annonce

Kollerup: Det var en medrivende oplevelse for de 50 deltagere, da 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark blev fejret med musik og sang i Kollerup Kirke tidligere i november.

Grænseforeningen Vejle Vesteregn og Kollerup Menighedsråd stod for arrangementet, hvor musikken blev leveret af Ronnie Flyvbjerg Olesen fra Filskov og Sanne Mikkelsen fra Årre ved Varde.

I en pressemeddelelse fra Grænseforeningen Vejle Vesteregn berettes det, at Ronnie Olesen og Sanne Mikkelsen lagde ud med sangen Sensommervise. Herefter fortsætte de med flere kendte numre fra den danske sangskat, hvorefter Ronnie fortalte om sin opvækst i Filskov og sit liv som musiker, blandt andet ved koncerterne i Mariehaven i Ansager og som kapelmester for Birthe Kjær. Han gav herunder prøver på sin kunnen som klavervirtuos på keyboard.


Det var et særligt stemningsfuldt øjeblik i kirken, da alle deltagere - i respekt for sønderjydernes 56-årige kamp - rejste sig op.

Grænseforeningen Vejle Vesteregn


Koncerten blev afrundet med velvalgte sange med relation til sønderjydernes kamp for at få lov til at stemme sig tilbage til Danmark, der blev fuldendt og med den historiske genforening i 1920. Herunder den ikoniske sang fra 1890 Det haver så nyligen regnet, som i højeste grad var med til at holde modet oppe hos sønderjyderne under det 56 år lange tyske herredømme.

- Det var et særligt stemningsfuldt øjeblik i kirken, da alle deltagere - i respekt for sønderjydernes 56-årige kamp - rejste sig op under afsyngningen af de sidste tre linjer i sangen, som med god grund kaldes Sønderjyllands "Nationalmelodi": Viger ej ud af spor, for vi kender det ord: Det har slet ingen hast for den, som tror, skriver Grænseforeningen Vejle Vesteregn.

Foreningen er allerede klar med nye arrangementer for 2021. Således vil der i Balle Forsamlingshus blive fejret 101-årsdagen for Afstemningen, der bragte Sønderjylland til Danmark. Her kommer forfatter Linda Lassen og fortæller om to bøger, der handler om sønderjydernes kamp for at blive forenet med Danmark set fra henholdsvis nord og syd for grænsen.

23. og 24. april gennemføres i monumentområdet i Jelling den folkefest, som i 2020 blev aflyst på grund af de på dette tidspunkt gældende coronarestriktioner.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Jelling Ugeavis

Dengang jeg var barn

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Jelling Ugeavis

Arriva overtager Den Skrå Bane

Annonce