Annonce
Jelling Ugeavis

Genforeningsfest holder flyttedag til 2021

"Talerstolen" er en af de seks stationer, hvor børn og unge kan øve sig i, hvad grænseland og Genforening er for et fænomen, arrangeret af studerende fra UCL. PR-foto
Nu er der kommet nye datoer på plads til den lokale fejring af 100-året for genforeningen med Sønderjylland.
Annonce

Jelling: Hvis der ikke havde coronavirus, og alt ellers var normalt, ville arrangementet Folkefesten i Jelling have været afholdt for et par uger siden i forbindelse med fejringen af Genforeningen 2020.

Men ligesom alle andre offentlige begivenheder havde arrangørerne ikke andet valg end at aflyse.

- Smadder ærgerligt, lyder det fra Kirsten Rykind-Eriksen, der er formand for Grænseforeningen kreds 20 og tovholder på arrangementet.

- Selvom der er meget andet at tænke på lige nu med at få den forandrede hverdag til at fungere, er vi også nødt til at tænke fremad. Vi må tro på og holde fast i, at vi kan vende tilbage til de fællesskaber og mærkedage, som er med til at sætte struktur på vores liv, så vi ikke skal blive ved med at være fælles hver for sig, tilføjer hun.

Selvom der er meget andet at tænke på lige nu med at få den forandrede hverdag til at fungere, er vi også nødt til at tænke fremad.

Kirsten Rykind-Eriksen, formand for Grænseforeningen kreds 20

Annonce

Afholdes i april 2021

Derfor er der også sat nye krydser i kalenderen for Folkefesten i Jelling.

Men vi skal helt frem til 2021 - det vil sige 101 år efter Genforeningen.

- De syv arrangører, der står bag ved Folkefesten i Jelling, har fået fastlagt de nye datoer til den 23. og 24. april i 2021 i håb om, at alt coronavirus er væk, og at vi atter må være mange sammen, lyder det fra Kirsten Rykind-Eriksen.

- Glæd jer til to fantastiske dage med debatter, koncerter, fællessang, Sigurd Barretts store Genforenings fortællekoncert, historisk underholdning og gætterier for børn og unge, ringridning, gymnastik, besøg fra Jaruplund danske skole syd for Flensborg. Vikingerne kommer, og forhåbentlig får vi også besøg af den genopståede Christian X. Vi oplever både historien og er i nutiden. Vi ser frem til, at Jelling er med igen til store begivenheder, siger hun.

Annonce

Kulturelle fællesskaber skal fastholdes

Kirsten Rykind-Eriksen mener, at Genforeningen i 1920 og de 100 år, der er gået, har vist, at der er fremtid i at acceptere og ville hinanden i stedet for at være fjender og modarbejde hinanden.

- Grænselandet er et godt eksempel på den gode sameksistens. I dag dækker grænselandet området fra Ejderen til Kongeåen, hvor dansk og tysk blandes og forliges. Det er en erfaring, som er god at tage med i denne tid, hvor vi må hjælpe hinanden, ikke blot med praktiske gøremål, men også ved at fastholde vore kulturelle fællesskaber og planlægge nye datoer for aflyste arrangementer, siger hun.

Hun opfordrer folk til at følge med på Facebook-siden Folkefesten i Jelling, hvor der vil løbende vil komme flere informationer om arrangementet.

Folkesten i Jelling planlægges ud fra et budget på cirka 1,2 millioner kroner. Disse midler er blandt andet kommet fra Nordea Fonden, Slots- og Kulturstyrelsen, Vejle Kommune og Region Syddanmark.

Strikkeworkshop, ledet af Kirsten Futtrup fra Sydslesvig. Efter en paneldebat om "Synåle og strikkepinde som kampmidler" bliver der tre workshop for henholdsvis broderi, strik og knipling. PR-foto: Mogens Bach
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce