Annonce
Jelling Ugeavis

Glad i låget: Hjemsendte Udgård-elever fejrede vinterferie med en gåtur væk fra skærmen

Rikke Birkkjær Hoeg og Ida Lehn Damsbo fra 8. årgang savner det sociale fællesskab og fysisk aktivitet, og derfor var gåturen en god måde at gå ind i vinterferien på. Foto: Bredagerskolen
De ældste elever på Bredagerskolen gik ind i vinterferien - i bogstaveligste forstand.

Jelling: På Bredagerskolen blev der fredag gjort en ekstra indsast for, at de store elever kunne sendes på vinterferie med godt humør.

- Vi er blevet inspireret af DR' og DGI's samarbejde om "Danmark i bevægelse", som blev skudt i gang af kronprins Frederik ved årsskiftet. Vi ved, at det er svært for unge mennesker at holde humøret, når de ikke skal møde op i skole. Derfor sluttede undervisningen af med en times gåtur i solskin og sne, fortæller Mette Hjelholt Nielsen, der er viceskoleleder og afdelingsleder for Udgård på Bredagerskolen.

Det betød, at eleverne skulle tælle skridt, og de blev udfordret af deres lærere. Alle var ude at gå, og dermed var der stor chance for at møde elever og lærere i Jelling og omegn fredag eftermiddag.

Annonce

Glad i låget

- Det værste ved at have onlineundervisning er, at man savner alt det sociale, siger Rikke Birkkjær Hoeg og Ida Lehn Damsbo fra 8. årgang, som også fortæller, at de er blevet undervist i, hvordan bevægelse påvirker hjernen.

- Vi synes, man lærer bedre, når man bevæger sig, og vi har lært og oplevet, at man ofte får en bedre samtale, hvis man går, mens man snakker. Sådan var det også på turen i dag, smiler de to piger til hinanden.

Mathilde Sandahl Poulsen fra 9. årgang fortæller, at hun kan mærke, at hun bliver "glad i låget", når hun bevæger sig.

Lærerne opfordrede eleverne til at gå en tur fredag eftermiddag, inden de tog hul på vinterferien. Foto: Bredagerskolen

Alba Quistgaard og Aviaja Egede Thomsen fra 9. årgang fortæller, at de har arbejdet med bevægelse på mange måder i denne uge. De har lavet morgengymnastik, og i matematik har de regnet ud, hvor langt man når, hvis man går de 10.000 anbefalede skridt.

Da Clara Skov Jørgensen og Rasmus Fischer Storm fra 9. årgang bliver spurgt om, hvad en god online time er, nævner de straks:

- Det må være matematiktimen, da læreren midt i timen bød op til Just Dance (dansespil, red.) eller en anden time, da vi blev sendt ud til en udendørsaktivitet, fortæller de.

Eleverne var enige om, at bevægelse og aktivitet giver energi, og de ved, at det er godt for hjernen om hjertet.

- Det var en dejlig måde at slutte af på inden vinterferien, men alle er enige om, at vi gerne snart vil i skole igen, siger Mette Hjelholt Nielsen fra Bredagerskolen.

Eleverne Rikke Birkkjær Hoeg og Ida Lehn Damsbo samt udskolingsleder Mette Hjelholt Nielsen. Foto: Bredagerskolen


Det var en dejlig måde at slutte af på inden vinterferien, men alle er enige om, at vi gerne snart vil i skole igen.

Mette Hjelholt Nielsen, udskolingsleder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce