Annonce
Jelling Ugeavis

Grænseforening holder fast i udskudt folkefest

Sigurd Barrett optræder med sin "Genforenings fortællekoncert" til Folkefesten i Jelling i april. PR-foto
Genforeningens 100-års jubilæum blev fejret i 2020, men ikke i så høj grad som ønsket på grund af corona. Derfor satser Grænseforeningen stadig på at gennemføre Folkefesten i Jelling i 2021.

Jelling: 2020 var et år, hvor 100-året for Genforeningen skulle fejres overalt i landet og også i Jelling.

Sådan gik det som bekendt ikke, da coronanedlukningen satte en stopper for den lokale fejring i Jelling.

Men nu melder arrangørerne ud i en pressemeddelelse, at man stadig agter at gennemføre Folkefesten i Jelling fredag og lørdag den 23 og 24. april 2021.

- Arrangementerne bliver planlagt efter de corona-restriktioner, der eventuelt kan være til den tid. Det er gratis at deltage i Folkefesten, men måske bliver vi nødt til at bede om tilmeldinger for at styre antallet af personer til samme arrangement. Med andre ord kan alle uanset, hvordan smittetrykket ser ud til den tid tryg deltage i folkefesten, fortæller Kirsten Rykind-Eriksen, der er initiativtager til fejringen.

Annonce

Bredt program

På programmet er blandt andet Sigurd Barrett, Vejle Musikskole giver koncert i Kongernes Jelling, og trioen Zenobia optræder i Jelling Kirke. Temaet er Grænser og national identitet før, nu og i fremtiden, og under dette udfordres børn til kreativ leg af UCL studerende. Og de voksne kan deltage i debatter omkring temaet.

- To gange bliver der ringridder-opvisning og gymnastik-workshop for blot at nævne noget af det, der kommer til at foregå. Med fællessang ved højene synger vi til vore følelser og appellerer til samhørighed. Vore personlige grænser og forholdet til det nationale har været udfordret siden i foråret. Folkefestens tema er højaktuelt, hvordan har det danske vist sig i dette ekstreme år? og hvordan har vi sat grænser over for vores nærmeste nabo mod syd. Vildsvin og corona – hvordan er det danske i dag? Der er med andre ord lagt op til to indholdsrige og festlige dage, fortæller Kirsten Rykind-Eriksen.

Arrangører er Grænseforeningen kreds 20, HistorieLab og UCL Jelling, Jelling Musikfestival, Kongernes Jelling, Jelling Lokalhistoriske Arkiv, VejleMuseerne samt Brandbjerg Højskole.

Folkefesten afholdes med støtte fra Kulturministeriet og Folketingets pulje til Genforeningsjubilæet 2020, Region Syddanmarks Kulturpulje, Sparekassen Jellings Fond, Nordea Fonden, Foreningen Plan Danmark, Grænseforeningen og Vejle Kommune.


Arrangementerne bliver planlagt efter de corona-restriktioner, der eventuelt kan være til den tid.

Kirsten Rykind-Eriksen, Grænseforeningen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce