Annonce
Jelling Ugeavis

Har investeret flere millioner kroner i pladsen: Hverken coronakrise eller brand kan stoppe Peters camping-eventyr

Peter Gosvig har ikke fået en nem start som ejer af Jelling Camping, men han er fortsat optimistisk. Foto: Mette Mørk
Med nye tiltag og forbedringer sætter Jelling Camping en tyk streg under, at den er en familiecampingplads, som både er for turister, fastliggere og Jelling-borgerne.

Jelling: Det er snart to år siden, at Peter Gosvig overtog Jelling Camping. Og sikke et par år, det har været:

Store renoveringsprojekter på hele pladsen. En coronakrise, som holdt næsten alle internationale turister væk i 2020 - og formentlig også kommer til det i 2021. Og så var der 22. august 2020 en brand, som skabte røg- og sodskader i hele hovedbygningen, der også huser værtsfamiliens privatbolig på førstesalen.

Nej, tiden står ikke stille på campingpladsen, der ligger på Mølvangvej i udkanten af byen. Heller ikke selvom coronasituationen gør mange ting usikre, særligt i campingbranchen.

Annonce
Det nyrenoverede selskabslokale har plads til 70-100 personer og er allerede lejet ud til blandt andet konfirmationer, guldbryllupper og julefrokoster. Foto: Mette Mørk

- Sidste år havde vi et omsætningstab på over 80 procent fra marts til juni. Vi er generelt godt besøgt af danskerne, men de har nærmest kun fri i juli. Når der ikke er corona, er der stort set udsolgt fra april til august, men vi mangler jo de udenlandske turister, som er indkvarteret på campingpladsen, mens de besøger Legoland, Lalandia, Givskud Zoo og Kongernes Jelling, forklarer Peter Gosvig.

- Jeg følger et motto om, at den, der kommer godt fra start, kommer godt i mål. Hvis vi sidder og græder i hjørnet over, at det er uretfærdigt med corona, kommer vi aldrig i mål. Når corona prøver at bremse os, må vi prøve at komme videre på andre måder, mener han.

Mad og musik

Optimismen fejler ikke noget hos Peter Gosvig. Derfor fortsætter han også med at investere i campingpladsen og sætte nye initiativer i værk.

For eksempel skal campingpladsens café ikke bare forsyne campisterne med mad, den skal også være et tilbud til Jelling-borgerne.

Informationstavlen vidner om, at der normalt bliver talt mange forskellige sprog på Jelling Camping, men under coronanedlukningen er det primært dansk, som Peter Gosvig skal forholde sig. Foto: Mette Mørk

- Vi vil gerne tilbyde byen noget mad i et prisleje, hvor alle kan være med. Når jeg selv skal ud at spise, behøver det ikke være fin og fancy. Det skal smage godt, og man skal blive mæt. Det er konceptet i vores café, siger han.

Efter branden i august har caféen fået nyt look med helt nyt inventar.

- Tidligere var der høje borde, stole og disk, men det er ikke et værtshus, og derfor har vi gjort det lavere. Der vil stadig være ølsalg, men nu er det mere indbydende og familievenligt, siger Peter Gosvig.

- Vi vil gerne, at det skal være uformelt og afslappet. Hos os kan børnene lege ude på legepladsen, når de er færdige med at spise. Her er det ikke børnene, der vil hjem først - det er forældrene, fortsætter han.

Gennem hele sæsonen er der planlagt flere musikarrangementer på campingpladsen. Peter Gosvig understreger, at de er for alle, uanset om man er campist eller ej.

- De starter typisk med spisning, og vi slutter altid senest klokken 22, hvor der skal være ro på pladsen, siger han.

Annonce

Har investeret millioner

Siden Peter Gosvig overtog Jelling Camping, har han investeret syv millioner kroner i renoveringer og nye tiltag.

- Vi har brugt langt flere penge, end vi har genereret, men forhåbentlig er de tjent ind igen om nogle år, siger Peter Gosvig og nævner et par eksempler på, hvad pengene er brugt til:

- Vores bad- og toiletfaciliteter har fået den helt store omgang. Vi har blandt andet lavet alle baderum om til familierum. Jeg er selv campist og har selv stået med mine børn på alt for lidt plads, så jeg ved, hvor rart det er med god plads til familien.

Caféen på Jelling Camping tilbyder også mad ud af huset. Retterne er traditionelt dansk mad. Foto: Mette Mørk

- I år har vi også valgt at købe to nye campere, som vi lejer ud. Vi oplever en stigende efterspørgsel efter campere, og planen er, at vi køber to mere til næste sæson.

Et andet fokuspunkt har været at få flere fastliggere på pladsen. Og det er lykkedes.

- Da jeg overtog, var der 23 fastliggere. Nu har vi 103 fastliggere. Dem er vi glade for, og de er med til at give liv på pladsen hele året, og så giver de også en stabil indtægt, forklarer Peter Gosvig.

Annonce

Fest i pinsen

Jelling Camping er nabo til Jelling Musikfestival. Selvom det i skrivende stund ikke er afgjort, om der bliver en festival i pinsen eller ej, bliver der i hvert fald en fest på campingpladsen.

- Der er udsolgt på pladsen, og jeg har booket forskellige musikere, der skal spille i løbet af weekenden. De kommer til at spille, uanset om der er festival eller ej, slår Peter Gosvig.

Drømmer man om engang at få en plads på Jelling Camping i pinsen, er der meget lange udsigter.

- Der er 70 på venteliste til en campingplads, og 50 på venteliste til en hytte. Så der er rigtig mange, der skal hoppe fra, hvis man skal have en chance. Faktisk har nogle af campisterne været har hver pinse, lige siden festivalen startede, siger han.


Når corona prøver at bremse os, må vi prøve at komme videre på andre måder,

Peter Gosvig, Jelling Camping
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce