Annonce
Jelling Ugeavis

Hemmeligheder afsløres til guldbryllup

Lille Sommerfugl, der har Jesper Christensen og Karen-Lise Mynster i hovedrollerne, er produceret af det danske filmselskab Snowglobe og distribueres over hele landet af Nordisk Film Distribution. PR-foto: Rolf Konow
Masser af musik, en nisse og et par utilpassede teenagere i Byens Bio.
Annonce

Film: Der er ingen grund til at gå i hi og kede sig i den kommende uge. I Byens Bio er der nok at gå efter, faktisk kan det blive svært at vælge, og der er noget for (næsten) alle aldersklasser.

Det er længe siden, man har set en ny produktion fra Søren Kragh Jacobsens hånd, men nu er han på banen igen med en morsom og varm fortælling om kærlighed. Omdrejningspunktet er et guldbryllup i filmen Lille Sommerfugl

Landmanden og svineavleren Ernst og hustruen Louise har været gift i 50 år, og det skal fejes med mad og dans i det lokale forsamlingshus. I løbet af aftenen og natten står det dog klart, at der gemmer sig mange hemmeligheder i familien. Og Ernst sidder med den største.

De legendariske skuespillere Jesper Christensen og Karen-Lise Mynster har hovedrollerne som Ernst og Louise, og i øvrige roller ses blandt andet Peder Thomas Pedersen, Mia Lyhne og Sarah Grünewald. Lille Sommerfugl er overstrøet med kendte dansktop-sange, og Søren Kragh-Jacobsen har selv skrevet flere nye sange til filmen, der indgår i Biografklub Danmarks program.

Annonce

Utilpasset teenager

Malous Jul, der vises i weekenderne i december, er en noget anderledes julefilm.

Kort før jul flytter den utilpassede teenager Malou ind hos en ny plejefamilie på den lille ø Lunø. De nye plejeforældre Bibi og Leif er - i modsætning til Malou - vilde med julen og alt hvad der hører til.

Rollen som Malou spilles af Karla My Nordquist. PR-foto

Da Malou møder gårdens sure husnisse, indgår de en nisse-ed om, at Malou skal lave så meget ballade som muligt. Tingene udvikler sig dog på en noget anden måde, end både Malou og nissen havde forudset.

Filmen er instrueret af Claus Bjerre og i rollen som den hidsige gårdnisse ses Lars Ranthe.

Annonce

Fransk klassiker

Byens Bio Special har hver sæson en udvalgt filmklassiker på programmet. I år er valget faldet på Ung Flugt, den franske instruktør Francois Truffauts første film, fra 1959.

Netop denne film blev starten på en helt ny bevægelse og retning inden for filmmediet Nouveau Vague, hvor unge franske filminstruktører lavede film, der var markant anderledes med hensyn til fortælleform og brug af filmsprog.

Filmen Ung Flugt hedder på fransk. Les quatre cents coups. PR-foto

Francois Truffaut instruerede senere en række mesterværker som Jules og Jim og Fahrenheit 451. Hovedrollen som den 13-årige Antoinel Doinel spilles af den purunge Jean-Pierre Léaud.

Filmen vises torsdag aften.

Annonce

Umulig kærlighed

Søndagen byder på Placido Domingo som dirigent.

Gounods opera Romeo og Julie er baseret på Shakespeares udødelige historie om den umulige kærlighed mellem to unge fra hver sin familie, Montague og Capulet.

Med sig har Placido Domingo to af tidens helt store stjerner, Aida Garifullina som Juliette og Juan Diego Florez som Roméo.

Det er den tyske teater- og operainstruktør Jürgen Flimms der har iscenesat for Wiener Staatsoper, og forestillingen er fra 2016.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Jelling Ugeavis

Dengang jeg var barn

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Jelling Ugeavis

Arriva overtager Den Skrå Bane

Annonce