Annonce
Jelling Ugeavis

Her er de første film i Jellings genåbnede biograf

"Little Women" er baseret på en roman af samme navn, som kaldes for verdens første pigebog. PR-foto
Nu er det alvor: Byens Bio er klar til åbning torsdag den 4. juni, og det bliver med alle påkrævede hensyn til afstand og hygiejne – og med gode film.
Annonce

Jelling: De to åbningsfilm var faktisk programsat da Coronakrisen satte ind i marts.

"Little Women" – på dansk "Pigebørn" - baserer sig både på den klassiske amerikanske roman af samme navn fra 1868 og andre værker af Louisa May Alcott.

Filmversionen af den elskede fortælling om March-søstrene er både tidløs og nutidig. Det er historien om fire unge kvinder, der hver især er fast besluttede på at leve livet på deres egen måde. I portrætteringen af Jo, Meg, Amy og Beth March ses Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh og Eliza Scanlen. Endvidere ses Timothee Chalamet som pigernes nabo Laurie, Laura Dern som deres mor Marmee og Meryl Streep som Tante March.

Romanen kaldes verdens første "pigebog". Den er blevet filmatiseret flere gange, denne gang af instruktør og manuskriptforfatter Greta Gerwig, der tidligere har medvirket i en del film og instrueret blandt andet Ladybird (2017).

Filmen er en del af Biografklub Danmarks program.

Sådan overholder Byens Bio coronareglerne

Byens Bio overholder alle de officielle retningslinjer for åbning af biografer under coronaepidemien. De væsentligste delelementer er:

  • Billetsystemet vil automatisk lave et tomt sæde på begge sider af enhver bestilling eller køb af billetter. For eksempel vil køb af ét sæde medføre, at de to nabosæder blokeres. Hvis en gruppe på tre køber billetter samlede, vil det samme ske, således vil i alt fem sæder være blokerede.
  • Kulturministeriets retningslinjer for grupper lyder således: "Grupper bør kun bestå af personer, der i forvejen har tæt kontakt til hinanden og normalt ses på tilsvarende vis, det kan det fx være medlemmer af samme husstand og tilsvarende nære kontakter, fx kærester m.v."
  • Biografens fysiske størrelse tillader maksimum 47 personer i salen. Også dette styres automatisk af billetsystemet.
  • Derudover vil de frivillige blive instrueret i de ekstra foranstaltninger og forordninger, der skal til, primært i forhold til rengøring, både personlig, i billetsalget og på alle kontaktflader.
  • De kendte regler for afstand til hinanden gælder også ved billetkøb og i det hele taget i Byens Hus.
  • Som alle andre steder gælder at hverken frivillige eller biografgæster må møde op, hvis de har symptomer på Covid-19.
Annonce

Brødre på magisk tur

Animationsfilmen "Fremad", der vises lørdag og søndag eftermiddag, er en rigtig adventure-komedie om alfer og magiske hjælpemidler.

De to alfe-teenagebrødre Ian og Barley bor sammen med deres mor i en forstad, hvor beskidte enhjørninger roder gennem nabolagets skraldespande, og verdens myter og meget af magien med tiden er gået i glemmebogen.

Så da Ian på sin 16-års fødselsdag arver en ældgammel tryllestav fra deres afdøde far, og brødrene forsøger at genoplive ham for en tid, lykkes det dem kun at fremmane hans ben. De to brødre må nu på en magisk tur for at finde en krystal, som vil kunne fuldende fremmaningen.

Der er også noget at glæde sig til for operaelskerne. Den 28. juni vises Glucks opera "Orfeus og Eurydike" i en opførelse fra 2018 på Teatro alla Scala. Mere herom senere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce