Annonce
Jelling Ugeavis

Her er den detaljerede Jelling-rute til Tour de France

Efter en neutral start fra Fjordenhus i Vejle, sættes løbet i gang ved Jellingvej. 8,9 kilometer senere rammer feltet Jelling, hvor rytterne først kører udenom byen, inden de kører ind i den ved monumenterne. Normalt må cyklister ikke køre på omfartsvejen Mangehøje, men når det er Tour de France, går det nok... Kort: Vejle Kommune
Som ventet får Jelling glæde af Tour de France i 2021. Og nu er ruten også helt på plads.
Annonce

Jelling: Så er det officielt og slået fast med syvtommersøm: Verdens bedste cykelryttere kører igennem Jelling på tredje etape under Tour de France 2021.

Vi vidste allerede, at Jellingmonumenterne ville være en del af ruten, men hvor rytterne helt skulle præcist køre, kom først frem på et pressemøde i sidste uge. Her blev Jelling nævnt flere gange. Der var sågar en video med Rolf Sørensen og Dennis Ritter ved Jellingstenene, da de passerede det historiske monument på ruten fra Vejle til Sønderborg.

Og ruten gennem Jelling bliver helt som forventet:

Rytterne kommer fra Vejlevej og tager omfartsvejen Mangehøje, inden de kører ind i byen ad Herningvej og videre ad Gormsgade, som ligger ved Jellingmonumenterne. Derefter drejer de til højre ad Mølvangvej, inden de kort efter tager et venstresving ad Fårupvej. Her fortsætter de ned gennem byen og forbi Fårup Sø, hvorefter de drejer ud mod Jennum og tilbage mod Vejle.

Rutebeskrivelse

  • 8,9 km: Jelling byskilt
  • 9,0 km: Til højre ad Mangehøje
  • 11,8 km: Til venstre ad Herningvej
  • 12,1 km: Fortsæt ad Gormsgade - Jellingstenene
  • 12,3 km: Til højre ad Mølvangsvej
  • 12,4 km: Til venstre ad Fårupvej
  • 12,7 km: Jernbanepassage
  • 15,2 km: Til venstre ad Vester Hornstrupvej
  • 16,8 km: Til venstre ad Jennumvej
  • 17,0 km: Jennum byskilt
Annonce

Jernbane og Unesco

I løbet af de tre danske etaper bliver der blot tre gange, hvor rytterne skal køre over en jernbane.

Første gang er på anden etape mellem Roskilde og Nyborg, når de efter 124 kilometer på etapen kører på Slagelsevej i Kalundborg. Næste gang er på tredje etape, når rytterne efter 12,7 kilometer kører på Fårupvej i Jelling. Og den sidste gang er i Gråsten - også på tredje etape.

Jelling er også én blandt tre Unesco-steder, der får besøg af Tour de France-feltet. Også Roskilde Domkirke og Christiansfeld bliver repræsenteret.

Det gælder om at holde tungen lige i munden, når rytterne skal gennem svinget her ved Den Jyske Sparekasse og Botanik by Rebekka på hver side af vejen. Foto: Anders Kynde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Så er der igen senioridræt

Jelling Ugeavis

Café Sejd Kop 2020 afgjort

Annonce