Annonce
Jelling Ugeavis

Her er sommerprogrammet i Byens Bio

Sangklubben er baseret på en sand historie. PR-foto
Sommerprogram i Byens Bio byder på sangklub, musikalske trolde og ny dansk thriller.
Annonce

Jelling: Mange har oplevet det under coronakrisen: fællessang.

Fællessang kan gøre noget for humøret og sammenholdet. I filmen Sangklubben fortælles om en flok kvinder på en militærbase i England, hvor tiden føles lang og bekymringerne store, når mændene er udstationerede.

Blandt kvinderne er den afmålte Kate (Kristin Scott Thomas) og den sprudlende Lisa (Sharon Hogan), som tager initiativ til at lave en fællesaktivitet. Broderi og bogklub skydes hurtigt ned, men ideen om et sangkor vækker begejstring. Kate elsker flerstemmig sang i et klassisk repertoire, men Lisa vil hellere have fuldt skrald på popnumre, som alle kan synge med på.

Da der pludselig er bud efter koret fra London med tilbud om at synge i Royal Albert Hall, gælder det om at lægge uenighederne bag sig og finde en fælles melodi.

Sangklubben er baseret på en sand historie. Military Wives Choirs er et netværk med over 70 kor tilknyttet de britiske militærbaser rundt om i verden. Det første kor blev startet i 2009 af to kvinder, hvis ægtemænd var udsendt til Afghanistan.

Filmen er instrueret af Peter Cattaneo, som stod bag Det’ bare mænd (The Full Monty) i 1997. Robbie Williams har skrevet musik til filmen.

Annonce

Uhyggeligt spil om liv og død

Fra midten af uge 29 vises den nye danske thriller Undtagelsen.

Fire kvinder arbejder sammen i en hverdag præget af magtkampe, hvisken og alliancer. Da Iben og Malene begge modtager dødstrusler, mistænker de i første omgang en serbisk krigsforbryder, som de skriver artikler om.

Undtagelsen er en dansk thriller. PR-foto

Men da en sag om mobning på kontoret eskalerer, begynder de langsomt at overveje, om ondskaben kunne komme fra dem selv. Undtagelsen er en nervepirrende thriller, der skildrer, hvordan raffineret voksenmobning kan udvikle sig til et uhyggeligt spil om liv og død. Det er en fortælling om manipulation om våben, om vildtvoksende paranoia og ondskabens mange ansigter.

Undtagelsen baserer sig på Christian Jungersens anmelderroste og prisbelønnede gennembrudsroman af samme navn. Filmen er instrueret af Jesper W. Nielsen (Der kommer en dag), mens Christian Torpe (Stille hjerte) står bag manuskriptet.

Filmen har det kvindelige firkløver Sidse Babett Knudsen, Danica Curcic, Amanda Collin og Lene Maria Christensen i hovedrollerne.

Filmen er en del af Biografklub Danmarks program.

Annonce

Gensyn med trolde

I weekenden er der stadig mulighed for at se den norske animationsfilm Kaptajn Sabeltand.

Men troldeglade familier kan glæde sig til et gensyn med Trolls. Fra 18. juli er det muligt at opleve Trolls på verdensturné, efterfølgeren til animationsfilmen fra 2016. Lige som den første film bygger toeren på en dansk opfindelse, nemlig de små plastiktrolde med stort, uregerligt hår.

Filmen følger igen troldene Poppy og Branch, der opdager, at de faktisk ikke er de eneste af deres slags på jorden. Der er mange, mange flere - og de er alle inddelt efter deres egen musikgenre fra heavy metal over techno til country. Da alle troldenes sikkerhed pludselig er i fare, bliver det Poppy og Branchs opgave at forene alle verdens trolde i harmoni - men det er sværere end som så.

Trolls er efterfølgeren til animationsfilmen fra 2016. PR-foto

Spørgsmålet er nu, om de kan mødes til musikalsk topmøde, og sammen glæde sig over musikken på trods af at de spiller hver deres genre?

Trolls på verdensturné har original musik af Justin Timberlake.

Annonce

I øvrigt

Nogle biografgængere vil sikkert savne Byens Bios sommersløjfe, ”Film du ikke fik set”.

Som så meget andet er det en effekt af coronaen. Den nedlukning af biograferne, der var en følgevirkning af virussen, har betydet, at der ligger en række helt nye film, som venter på at få premiere.

Dem vil Byens Bio gerne vise, og derfor bliver der ikke plads til at tage tidligere viste film ind i sommer. Men mon ikke traditionen bliver genoptaget næste sommer...

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Jelling Ugeavis

Dengang jeg var barn

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Jelling Ugeavis

Arriva overtager Den Skrå Bane

Annonce