Annonce
Jelling Ugeavis

Her er vinterferiens film i Byens Bio

I Drømmebyggerne opdager Minna, at hun i drømme kan ændre sin onde bonussøster Jenny. Pressebillede
Krig, drama og familiefilm er på programmet i den kommende tid hos Byens Bio i Jelling.
Annonce

Jelling: Tirsdag og onsdag er der stadig lejlighed til at (gen)opleve en af filmhistoriens store vietnamklassikere: Apocalypse now: Final Cut (Dommedag nu).

Den amerikanske efterretningsofficer Benjamin L. Willards sendes på en hemmelig mission til Cambodjas jungle, hvor den gale oberst Kurtz har skjult sig sammen med sin egen hær af indfødte. Målet er at likvidere obersten, men det bliver en lang tur gennem såvel Vietnamkrigens helvede som gennem menneskets indre.

Filmen er klippet om af Francis Ford Coppola, som også instruerede den originale version i 1979, så den nu varer cirka tre timer. Desuden er såvel lyd som billede renoveret. Filmen modtog store priser som Oscar, Guldpalmen, BAFTA og Golden Globe, og blandt skuespillerne er Marlon Brando, Harrison Ford, Robert Duvall og Martin Sheen.

Portræt af en kvinde i flammer er en historisk dramafilm produceret i 2019. Den er skrevet og instrueret af Céline Sciamma med Noémie Merlant og Adèle Haenel i hovedrollerne. Pressebillede
Annonce

En kvinde i flammer

Torsdag – og resten af ugen – viser Byens Bio den Cannes-vindende franske film Portræt af en kvinde i flammer af Celine Sciamma.

Tiden er 1770'erne, og den unge portrætmaler Marianne (Noémie Merlant) skal male den smukke Heloise (Adèle Haenel) – uden at denne opdager det, fordi hun ikke ønsker at blive afbilledet for at indgå i et arrangeret ægteskab. Det lykkes Marianne at vinde Heloises fortrolighed og et varmt venskab inklusiv et erotisk kærlighedsforhold opstår – men også Mariannes kunstneriske evner udfoldes i mødet. Filmen har fået et utal af flotte anmeldelser, verden over.

Annonce

Dansk animationsfilm

I uge 7 er det vinterferie, og hele ugen er der film i Byens Bio hver dag klokken 15.

På programmet er premierefilmen Drømmebyggerne – en dansk animationsfilm af Kim Hagen Jensen, der sammen med Søren G. Hansen også har skrevet manuskriptet.

Filmen har 12-årige Minna som hovedperson, og hendes liv ændres, da bonussøsteren, Jenny, flytter ind i huset. Allerhelst vil Minna gerne have Jenny til at forsvinde, og et pludseligt møde med Drømmebyggerne giver Minna mulighed for at ændre Jenny ved at ændre hendes drømme. Men drømme kan ikke ændres uden konsekvenser, så Minna må i gang både i drømme- og den rigtige verden. Filmen er allerede solgt til fremvisning i mere end 24 lande, så det tegner til en stor succes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Byens Bio viser musikfilm

Annonce