Annonce
Jelling Ugeavis

Jelling Festival henter Springsteens højre hånd ind

Little Steven er mest af alt kendt for bandanaen og for at være Bruce Springsteens faste guitarist i The E-Street Band. Pressefoto

Jelling Musikfestival har smidt det første udenlandske navn på plakaten, og han bringer et 15 mand stort orkester med.

Annonce

Jelling: Hvis du er bare en lille fan af Bruce Springsteen, så kender du til klassikeren "Born to Run" og den genkendelige guitarintro. Den stod det nyeste navn på Jelling Musikfestivals plakat angiveligt bag.

Det er den legendariske guitarist fra The E-Street Band, Little Steven, der er blevet tilføjet til programmet som første udenlandske navn.

Ved siden af karrieren som Bruce Springsteens kompagnon har Little Steven, hvis borgerlige navn er Steve Van Zandt, også en solid solokarriere kørende.

Nu gæster han for første gang Jelling Musikfestival den sidste weekend i maj - og med sig bringer den amerikansk-italienske stjerne et 15 mand stort orkester, der vil give en tur rundt i Little Stevens imponerende, soul-rockede bagkatalog. Det oplyser festivalen i en pressemeddelelse.

Little Steven gæster Jelling Musikfestival med et 15 mand stort orkester. Pressefoto

Little Steven begyndte karrieren som sangskriver for bandet Southside Johnny and the Asbury Dukes, der fik solid succes i USA med deres særlige 'Jersey Shore sound', som siden skulle blive blandt andet Bruce Springsteens varemærke. Little Steven var da også co-producer på nogle af Springsteens største plader som "Born In The USA" og "The River".

I 1982 udgav Little Steven and the Disciples of Soul debutpladen "Men Without Women", der blev udråbt som en af årets ti bedste plader af amerikanske Time Magazine. Opfølgeren blev også en succes, og siden har Little Steven løbende udgivet musik. Ofte med stærke politiske undertoner, som støttesangen og -albummet "Sun City", der er lavet sammen med store stjerner som U2 og Bob Dylan mod Apartheid i Sydafrika.

Annonce

Også skuespiller

I løbet af 00'erne stiftede mange bekendtskab med Steven Van Zandt gennem den ekstremt succesfulde HBO-serie The Soprano's, hvor han spillede en af de bærende roller som den amerikanske-italienske mafioso, Silvio Dante. Succesen førte til den roste spin-off serie, Lilyhammer, hvor Little Steven spillede hovedrollen som en amerikansk mafiaboss, der flytter til Lillehammer i Norge.

Derudover står Little Steven bag det det superpopulære amerikanske radioshow, "Little Steven's Underground Garage", han har etableret et pladeselskab og søsat et stort initiativ, der skal støtte undervisning i rockmusik på de amerikanske skoler. Og det er da også rockmusikken, der kommer til at være i absolut centrum, når det 15 mand store ensemble, Little Steven and the Disciples of Soul, optræder i Jelling.

Festivalen har i forvejen navne som Nephew, Christopher, Phlake, The Minds Of 99 og L.O.C. på plakaten. Dem kan du høre fra 29.maj til 1. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce