Annonce
Jelling Ugeavis

Jelling Musikfestival viser rettidig omhu: Billetsalget er udskudt

Det er stadig uvist, om Jelling Musikfestival kan afvikles som normalt i pinsen næste år. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Åbningen af billetsalget til 2021-udgaven af Jelling Musikfestival er udskudt på ubestemt tid, men en eventuel vaccine skaber håb. Arrangørerne overvejer alternative arrangementer.

Jelling: I mange år har det været traditionen, at Jelling Musikfestival åbner for salget af billetter 1. december - både fysisk i Byens Hus og online salg.

Sådan bliver det ikke i år. For den uvished, som coronavirus skaber om fremtiden, betyder, at Jelling Musikfestival har valgt at udskyde det traditionelle billetsalg 1. december. Foreløbigt på ubestemt tid.


Annonce

Det er da klart, at den seneste tids positive historier om en vaccine skaber et håb.

Lars Charlie Mortensen, leder af Jelling Musikfestival


I stedet kan man købe et gavekort til Jelling Musikfestival på et valgfrit beløb. Gavekortet kan bruges til at dække en billet eller et andet køb ved en kommende festival.

- 1. december har altid været en festdag, hvor folk er stimlet sammen for at købe partoutbilletter i Byens Hus, men det må vi ikke i år. Noget skal der ligge under juletræet, så vi giver mulighed for, at folk kan købe et gavekort i stedet for, siger Lars Charlie Mortensen, leder af Jelling Musikfestival.

Lars Charlie Mortensen og teamet bag Jelling Musikfestival arbejder på alternative arrangementer næste år, hvis ikke de får grønt lys af myndighederne. Arkivfoto: Anders Kynde

Er det udskudte billetsalg første tegn på, at der ikke bliver en festival i 2021?

- Nej, det kan jeg ikke sige noget om. For os er det rettidig omhu. Vi afskriver ingenting på nuværende tidspunkt og lytter til myndighederne. Lige nu er der pressemøder om coronasituationen hver uge, så det er svært at have klarhed over, hvilket arrangement vi kan åbne dørene til om et halvt år. Vi ved reelt ikke, hvor vi står, og vi kan gisne her fra og til evigheden. Det er hammerfrustrerende, og alle mine kolleger i festivalbranchen står i samme situation

Vaccine skaber håb

Den seneste uge har der været flere nyheder om, at en corona-vaccine er lige på trapperne. Denne udvikling følger Lars Charlie Mortensen tæt.

Er det en vaccine, der kan afgøre om festivalen bliver til noget i 2021?

- Jeg tror da helt sikkert, at en vaccine kan blive en gamechanger. Men jeg har ingen forudsætninger for at sige, hvornår og hvor lang tid det tager at vaccinere en dansk befolkning, eller hvornår vi har opnået en flokimmunitet. Vaccinen får en indflydelse, ja, på sigt får den indflydelse på alt. Og det er da klart, at den seneste tids positive historier om en vaccine skaber et håb.

Annonce

Vil ikke sidde på hænderne

Hvis ikke Jelling Musikfestival kan afvikles på traditionel vis i 2021, forventer festivalen at stable alternative arrangementer på benene. Ifølge en pressemeddelelse skal de ”fylde maj måned og månederne op til med festivalstemning”.

- Vi vil ikke bare sidde på hænderne. Der skal ske et eller andet. Som sagt ved vi ikke, hvordan landet ligger til foråret, men mens vi venter, har vi besluttet at bruge ressourcerne på at lave noget andet. Coronarestriktioner er selvfølgelig en barriere, men vi har set andre steder, at man kan lave arrangementer med siddende publikum, men intet er bestemt endnu.

- Men det skal være arrangementer, der giver mening og giver en form for afkast, for ligesom alle andre kulturarrangører har vi også brug for en indtjening.

Jelling Musikfestival 2021 er planlagt til at foregå i pinsen fra 20. til 23. maj.

Tre spørgsmål

  1. Hvorfor starter billetsalget ikke nu? - Lige nu knokler en masse kræfter i organisationen og i festivalbranchen, både her til lands og internationalt, for at afsøge mulighederne for at samle større menneskemængder inden for de krævede restriktioner. Derfor – og fordi der allerede var en stort set færdigplanlagt festival klar i foråret – er der en tro på, at dørene kan åbnes til noget, der ligner festival i 2021. I ventetiden arbejdes på alternative arrangementer, der skal fylde maj måned og månederne op til med festivalstemning.
  2. Hvad kan man købe, hvor og hvornår? - Gavekortene har et speciallavet Jelling Musikfestival-design og bliver fremsendt i en gaveæske. Det er valgfrit, om beløbet skal dække en partoutbillet, endagsbillet, en boform eller en pose lommepenge. Hvis der bliver grønt lys til at afholde en festival i 2021, vil billetpriserne ligne priserne fra 2020. Gavekortene bliver sat til salg hos Ticketmaster 1. december kl. 10.00. Der er i år ikke noget fysisk salg i Byens Hus i Jelling.
  3. Hvilken betydning har gavekortene for eksisterende billetkøbere? - Billetten kan beholdes. Den bliver enten adgangsgivende til 2021 eller 2022 og giver samtidig forkøbsret til de alternativarrangementer, der planlægges.
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce