Annonce
Jelling Ugeavis

Jelling skal have en ny fælles retning

Jelling har gennemgået en stor udvikling de seneste 10-15 år. Det gælder særligt i monumentområdet, men også i byens yderkanter er der sket fornyelser og udvidelser. Arkivfoto: Søren Gylling
Målet er en ny byvision i november 2020 - midlet er gode idéer og en masse dialog. Første møde er allerede om kort tid, og Vejle Kommune håber, at mange lokale borgere vil deltage.
Annonce

Jelling: Kan vi finde en fælles retning for Jellings udvikling? Det vil Vejle Kommune undersøge sammen med lokale borgere i 2020, og hvis alt går vel, er der vedtaget en ny byvision for Jelling i slutningen af året.

Første skridt på vejen mod den nye byvision tages mandag 24. februar klokken 19 på UCL i det store auditorium på Stationsvej 4 i Jelling. Her er der et såkaldt kick-off, som vil være en opvarmning til de kommende ugers drøftelser om gode fremtidsscenarier for byen.

- Jeg håber, at rigtig mange borgere og virksomheder vil bidrage med idéer til, hvordan Jelling bør udvikle sig. Der er sket meget i byen i de seneste år, og nu er det tid til at kigge fremad for hele byen, siger borgmester Jens Ejner Christensen i en pressemeddelelse.

Blandt hovedoverskrifterne er følgende spørgsmål: Hvor står Jelling i dag? Hvilke potentialer og muligheder rummer Jelling? Borgernes byvision - hvordan kan du bidrage til udvikling af byvisionen?

Alle er velkomne til kick-off mødet, men tilmelding er nødvendig via hjemmesiden vejle.dk/byvisionjelling.

Annonce

Medansvar

Byvisionen for Jelling bliver den tredje vision af sin art i kommunen. Sidste år var det Give og Børkop, der fik udarbejdet deres byvisioner. Formatet blev evalueret, og ansvaret for de kommende byvisioner er placeret hos kommunens tekniske udvalg, der på sit møde 14. januar godkendte tidsplanen for 2020.

- Det er en spændende proces, der giver borgerne medansvar for udviklingen af deres by. Jeg har høje forventninger til borgerne og til resultatet. Det har jeg ikke mindst på baggrund af de byvisioner, vi vedtog i byrådet for Give- og Børkop-områderne, siger udvalgsformand Gerda Haastrup Jørgensen.

Også i Egtved tages der den kommende tid hul på udviklingen af en ny byvision.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce