Annonce
Jelling Ugeavis

Jelling Varmeværk forventer overskud: Hold varmen til samme pris i 2020

Trods lavere solvarmeproduktion i 2019, ændrer varmeprisen i Jelling ændrer sig ikke i 2020. Arkivfoto: Mette Mørk
Nyt budget betyder, at Jelling Varmeværks forbrugere har uændret varmepris i 2020.
Annonce

Jelling: I 2020 kan få glæde af varmen fra Jelling Varmeværk til samme pris som i 2019.

Det oplyser Jelling Varmeværk i en pressemeddelelse. Selvom varmeåret først er slut ved udgangen af december måned, og det endelige regnskabsresultat tidligst kendes i starten af marts, forventer Jelling Varmeværk et overskud i forhold til det budgetterede på en million kroner.

Da der var et mindre underskud fra året før, vil der være et samlet overskud på knap 900.000 kroner, der tilbagebetales via taksterne i det kommende år.

- Vores regnskab er uundgåeligt præget af et stort antal variabler. Her kan blandt andet nævnes antallet af solskinstimer, skiftende energipriser samt vedligeholdelse af produktionsapparat og ledninger. Det forventede overskud skyldes ikke mindst, at naturgaspriserne har været lavere end forventet. I modsat retning trækker, at solvarmeproduktion har været noget lavere. Produktionen blev derfor erstattet af dyrere motorproduktion, udtaler Frans Andersen, der er formand for Jelling Varmeværk.

Annonce

Standardhus: 12.847 kroner

Det overførte overskud fra 2019 betyder, at varmepriserne vil være uændrede i forhold til 2019.

I budgettet er indregnet, at der fra 2020 bortfalder et elproduktionstilskud på 600.000 kroner samt at varmeproduktionen bliver lidt dyrere.

Selvom taksterne bliver uændrede vil forbrugerne opleve en lidt lavere a’contoopkrævning, idet varmeværket hidtil har beregnet denne på grundlag af Teknologisk Instituts opgørelse af graddage for normalåret (1975-1985) på 3.112 graddage. Denne har de senere år vist sig at være for høj, hvorfor varmeværket i 2020 vil beregne a’contoopkrævningen på grundlag af 2.832 graddage.

Prisen for et standardhus på 130 kvadratmeter med et forbrug på 18,1 MWh er uændret 12.847 kroner årligt inklusiv moms.

- Vi kan glæde os over, at forbrugernes varmepris i det kommende år er uændret i forhold til det seneste år. De faktorer, der spiller ind på prisfastsættelsen, som vi på nuværende tidspunkt kender, resulterer i den nævnte varmepris for et standardhus, og det er tilfredsstillende. I regnskabsåret 2019 har forbrugerne skullet vænne sig til kun fire betalingsrater. Det er gået uproblematisk og er nu indkørt praksis, siger Frans Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce