Annonce
Jelling Ugeavis

Jellingmonumenter som baggrund: 250 menneskeskæbner medvirker i udstilling

49-årige Ismail El-Aynein, der er tolk og har et catering-firma, er født i Libanon og kom til Danmark i 1991. Hun er en blandt de 250 flygtninge, der er blevet fotograferet til udstillingen "100 % Fremmed", der snart kan ses på Kunstcenter Silkeborg Bad. Foto: Maja Nydal Eriksen
Blandt portrætterne er Jellingmonumenterne valgt som baggrund.
Annonce

Jelling: Fra den 12. oktober til den 15. december kan man på Kunstcentret Silkeborg Bad lidt udenfor Silkeborg se udstillingen "100 % fremmed?".

Det er et dokumentarisk kunstprojekt, der gerne vil rokke ved begrebet "flygtning", blandt andet ved at præsentere en mangfoldig antologi af 250 vidt forskellige menneskeskæbner med det eneste til fælles, at de er kommet hertil som flygtninge.

Undervejs har projektet været i Jelling og portrættere syv personer med flygtningebaggrund. Portrætterne, der har Jellingmonumenterne som baggrund, udgør nu en vigtig del af den afsluttende udstilling på Kunstcentret Silkeborg Bad.

Deltagerne i "100% Fremmed?" er udvalgt statistisk, så de til sammen repræsenterer de 167.000 mennesker fra primært 39 lande, som har fået asyl i Danmark mellem 1956 og 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce