Annonce
Jelling Ugeavis

Jens' økologiske mikrobageri har været en bragende succes: - Jeg kan ganske enkelt ikke følge med

Surdejskokken Jens Møller-Christensen driver Jelling og omegns eneste økologiske mikrobageri fra hjemmet på Mølvangvej. Foto: Mette Mørk
Jellingenserne elsker at sætte tænderne i surdejsbrød lavet af Jens Høy Møller-Christensen, manden bag Surdejskokken.

Jelling: 15.000 morgenstykker har Jens Høy Møller-Christensen bagt og solgt, siden han åbnede mikrobageriet Surdejskokken i begyndelsen af 2021.

Og hvis han ville, kunne han have solgt endnu mere surdejsbrød til de sultne brødspisere i Jelling og omegn.

- Det er gået over al forventning. Selv om jeg ikke har brugt meget krudt på markedsføring, har der været en enorm efterspørgsel. Jeg kan ganske enkelt ikke følge med, og hvis jeg havde tiden til det, kunne jeg sælge meget mere, siger 45-årige Jens Høy Møller-Christensen, der driver bageriet i et ombygget anneks.

Annonce

Et godt eksempel på dette er ikke mere end et par dage gammelt: Jens Høy Møller-Christensen er netop vendt tilbage fra to ugers ferie, og for at lodde stemningen slog han et såkaldt ja tak-tilbud op på Facebook med mulighed for at købe 10 morgenstykker for 70 kroner.

- Allerede efter få timer var der udsolgt, fortæller han om bageriets største sællert.

Er og bliver en hobby

Jens Høy Møller-Christensen har fra starten slået fast, at mikrobageriet blot er et hobbyprojekt. Han har nemlig et fast job som køkkenleder på et hospice.

Mange kunder spørger dog, om Surdejskokken ikke kunne være en fuldtidsbeskæftigelse for ham, fordi der er så stor rift om hans bagværk. Men hertil lyder svaret:

Surdejskokken Jens Møller-Christensen driver Jelling og omegns eneste økologiske mikrobageri fra hjemmet på Mølvangvej. Foto: Mette Mørk

- Det er ikke min plan lige nu. Jeg har det godt med at bage i min fritid. Det skal ikke være noget, jeg skal leve af. Det skal bare løbe rundt og være sjovt med plads til nye idéer og udvikling. Hvis jeg skal lave en forretning, kan jeg ikke gøre det herhjemme. Så har jeg brug for større lokaler og at ansætte medarbejdere. Det bliver mere omstændigt. Og hvis jeg skal ud at konkurrere, sker det typisk, at man lemper på prisen og kvaliteten, og det er jeg ikke interesseret i.

Annonce

Seks år med surdej

En af tendenserne fra coronatiden har været udforskningen af surdej, hvor mange har prøvet kræfter med surdejsbageriet for første gang. Den tendens har Jens Høy Møller-Christensen også bidt mærke i.

- At passe en surdej og bage ordentligt brød kræver noget tid og planlægning, og det har mange haft mulighed for under nedlukningen. Faktisk har vi oplevet, at mange producenter af ovne og rørmaskiner har meldt udsolgt, fordi de oplever en større efterspørgsel. Jeg har for eksempel en ovn i vente fra Belgien. Jeg bestilte den i januar, men kan først regne med at modtage den i oktober, siger han.

Surdejskokken Jens Møller-Christensen driver Jelling og omegns eneste økologiske mikrobageri fra hjemmet på Mølvangvej. Foto: Mette Mørk

For ham er surdej dog ikke et nyt bekendtskab.

- Jeg har egentlig altid elsket at bage, og jeg begyndte at bage surdejsbrød for seks år siden. Og i kraft af mit job som køkkenleder fik jeg mulighed for at eksperimentere yderligere med bageriet, forklarer han.

Annonce

Ikke som et klassisk bageri

Ønsker du at smage Jens Møller-Christensen surdejsbrød, skal det forudbestilles, da hans mikrobageri ikke er som almindelige bagerier med faste åbningstider.

- Jeg har ikke umiddelbart planer om at holde åbent på faste tidspunkter. Den første gang, jeg prøvede at holde åbent en søndag morgen, bagte jeg 500 morgenstykker, som var udsolgt på under en time. Det prøvede jeg igen ugen efter, hvor jeg bagte endnu mere brød. Men jeg oplevede, at kunderne var lidt trætte af at stå i kø, og nogle endte med at stå der forgæves, fordi der var udsolgt, fortæller han.


Jeg kan ganske enkelt ikke følge med, og hvis jeg havde tiden til det, kunne jeg sælge meget mere.

Jens Høy Møller-Christensen


- Derfor fungerer det bedre med forudbestilling eller ja tak-tilbud på Facebook, hvor kunderne køber forbagte og frosne morgenstykker, som er nemme at varme op. Samtidig undgår vi madspild, da jeg ved lige præcis, hvor meget brød der skal bages, forklarer han.

Surdejskokken holder til på Mølvangvej 48 i Jelling.

Annonce

Mest læste

Annonce
Jelling Ugeavis

Jelling inviterer til Danmarks nordligste folkefest

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Egtved Posten

Billige busbilletter og bedre boliger: Fem gange ældrerådet har haft indflydelse på vigtige beslutninger i Vejle Kommune

Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Folk skal mærke fællesskabet: Gormshallen får ny formand

Jelling Ugeavis

Bliv udvekslingsstudent: Nu kan Jelling Rotary igen sende unge ud i verden

Jelling Ugeavis

Til angreb med skjold og sværd: Daniel og Henriette slås som de gamle vikinger

Jelling Ugeavis

Vild natur og lokale kræfter: Ny lokalrådsformand er klar til at kæmpe for nærmiljøet

Mest læste

Jelling Ugeavis

Nu er der kilometerlange omveje i flere uger: Gravearbejde spærrer trafikken på besværligt punkt ved Fårup Sø

Seneste nyt

Jelling Ugeavis

Dans skal knytte bånd på tværs: Asylcentret inviterer borgere indenfor i nyt projekt

Jelling Ugeavis

Coronaen gjorde ondt på Klubben: Nye lokaler og lyskæder skal lokke de unge tilbage

Jelling Ugeavis

SuperBrugsen jubler: Stort problem er endelig kommet til livs

Jelling Ugeavis

De udenlandske gæster blev væk: Alligevel blev det en god sommer i Jelling

Jelling Ugeavis

Nicolaj blev uddannet i 2018, og nu er han ny afdelingsleder for 17 medarbejdere: Jeg har fundet min rette hylde

Jelling Ugeavis

Her er ugens film i Byens Bio: Birthe Neumann fremstiller Blixen som djævelsk, rørende og sjov

Jelling Ugeavis

Var du også vild med fællessang? - Nu er koret klar igen med ny mand i spidsen

Jelling Ugeavis

Film i Byens Bio: Sensommer med stærke kvinder

Jelling Ugeavis

Rebekka har skabt en have for mennesker og bier: Oase er skudt frem iblandt vikinger og tusindvis af turister

Jelling Ugeavis

Britta og Finn glæder sig til at synge igen

Jelling Ugeavis

Siri har etableret egen virksomhed med håndsyet læder efter seks år i England

Jelling Ugeavis

Veterantoget er klar til sommerens sidste tørn

Jelling Ugeavis

Jens' økologiske mikrobageri har været en bragende succes: - Jeg kan ganske enkelt ikke følge med

Jelling Ugeavis

Top 5: Her er de mest instagrammable spots i Jelling og omegn

Annonce