Annonce
Jelling Ugeavis

Jesper har skrevet cykl-selv-guide til de franske alper

Jesper Nygaard ved Fårup Sø. Han nyder at cykle i det lokale område og bruger også Grejsdalens kuperede terræn flittigt. Foto: Mette Mørk
Jesper Nygaards bog om cykling i de franske alper skal inspirere andre til at prøve kræfter med de stejle bjerge.
Annonce

Jelling: Jesper Nygaard fra Jelling har af flere omgange besøgt Frankrig for at cykle op og ned ad de stejle bjerge. Både dem vi kender fra Tour de France og dem de færreste danskere har hørt om.

Første gang, han var afsted, var i 2018.

- Jeg cyklede i tre uger, og det var en helt fantastisk oplevelse. Jeg cyklede alene, hvilket på mange måder var en fredfyldt oplevelse. Men det var også hårdt at være selv afsted, og da jeg kom hjem, følte jeg, at jeg var nødt til at dele min oplevelse med andre, fortæller Jesper Nygaard.

Så han besluttede sig for at skrive en bog. En cykl-selv-guide til danske cykelmotionister, der har en drøm om at opleve de franske alper.

Derfor tog han i august 2019 igen turen til Frankrig for at cykle. Denne gang med det formål at indsamle endnu flere oplevelser og billeder til bogen.

Omkring 20 bjerge blev besejret i løbet af den tid, han var på farten.

- Selvfølgelig er det både smukt og overvældende at cykle på et populært bjerg som Alpe d'Huez. Men der er også rigtig mange turister, da det nok er det mest ikoniske bjerg i Tour de France-historien. Derfor synes jeg faktisk, at det er de knap så kendte bjerge og det mere uopdagede terræn, der er mest spændende at opleve, fortæller Jesper Nygaard.

Jesper Nygaard har skrevet bogen "Bjergtagende cykling", som er en cykl-selv-guide til de franske alper. Foto: Mette Mørk
Annonce

Ikke kun for supermotionister

I bogen, som har titlen "Bjergtagende cykling", gennemgår Jesper Nygaard i alt 24 bjerge.

Til hvert bjerg er der tilknyttet relevante oplysninger såsom højde, længde og gennemsnitlig stigningsgrad, men der er også forslag til steder et bo og andre interessante cykelbjerge i nærheden. Et afsnit om bjergets relation til Tour de France er naturligvis også med.

Til sidst i bogen er der kapitler om træningsprogram, grej og andre gode råd.

Jesper Nygaard

43 år gammel

Bor i Jelling med kæresten Maja og deres fire sammenbragte døtre

Uddannet journalist og arbejder som chefredaktør på TV Syd

"Bjergtagende cykling" er hans første bogudgivelse

Jesper Nygaard slår fast, at cykling i de franske alper kan henvende sig til flere typer - uanset om man er almindelig cykelmotionist eller stærkt dedikeret cykelrytter.

- Jeg har selv cyklet meget, men jeg vil ikke kalde mig for en supermotionist. Det er også muligt at cykle i bjergene på en elcykel, og det er der flere og flere, der gør. På den måde kan flere være med, så det eksempelvis kan arrangeres som en familietur og som en kombination med en almindelig ferie i Frankrig, siger Jesper Nygaard.

Jesper Nygaards nye bog "Bjergtagende cykling" er 297 sider lang og udgives af Muusmann Forlag. Udgivelsesdatoen var 25. juni.

Læs et uddrag af bogen på side 8 her i avisen.


Selvfølgelig er det både smukt og overvældende at cykle på et populært bjerg som Alpe d'Huez. Men der er også rigtig mange turister, da det nok er det mest ikoniske bjerg i Tour de France-historien. Derfor synes jeg faktisk, at det er de knap så kendte bjerge og det mere uopdagede terræn, der er mest spændende at opleve.

Jesper Nygaard, forfatter
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce