Annonce
Jelling Ugeavis

Julemarked samlede ind til nødhjælp

Til "Julemandens Værksted" havde Jelling Rotary Klub besøg fra Nepal af Nischal og Binita Lamsal og Manisha Khatri, der studerede i Odense. De havde i 2014 oplevet et jordskælv i Nepal, hvor der i deres landsby kun var to huse, der overlevede jordskælvet. Privatfoto

Jelling Rotary Klub deltog i Jelling Turist- og Handelsstandsforenings "Julemandens Værksted" i den gamle Fakta-bygning fire gange i løbet af december.

Annonce

Jelling: For for første gang deltog Jelling Rotary Klub i et julemarked, da man i december var repræsenteret til "Julemandens Værksted", som foregik 1., 8., 16. og 22. december i den gamle Fakta-bygning.

Men det er måske ikke sidste gang, fortæller rotaryklubben.

- Det blev en god oplevelse takket være Niels Kjærgaard, som var primus motor i hele arrangementet og også idémanden for Rotarys deltagelse. Det var først og fremmest Shelterbox-projektet, der blev markedsført, men også vores løbende indsamling af dåseringe og vores donation til biblioteket i Ghana fik publikums bevågenhed. I løbet af de fire udstillingsdage kom der ganske mange små og større poser med dåseringe fra nye indsamlere, lyder det fra Jelling Rotary Klub.

Hvad er en shelterbox?


  • De grønne Shelterboxe er designet til at hjælpe folk, der har mistet alt. De er fyldt med praktisk værktøj og redskaber, som kan være med til at skabe ordentlige rammer for en hverdag.
  • En boks indeholder et telt i familiestørrelse, som tilbyder nogle sikre rammer, hvor folk kan komme sig oven på både fysiske og følelsesmæssige traumer.
  • Indholdet varierer alt efter katastrofe og klima, men ting som solcellelygter, vandbeholdere, vandrenseudstyr, termotæpper og køkkenudstyr hjælper til med at skabe et hjem.

Kilde: Shelterbox Danmark

Annonce

Besøg fra Nepal

Shelterbox-projektet var rotaryklubbens flagskib på julemarkedet, hvor det også fik en fremtrædende placering. Her lykkedes det at indsamle i 3559 kroner.

- På standen fik vi også besøg fra Nepal af Nischal og Binita Lamsal og Manisha Khatri, der studerede i Odense. De kom sammen med deres danske venner Dorte og Jan Friis Lindhardt fra Vejle. De tre nepalesere havde i 2014 oplevet et voldsomt jordskælv i Nepal, hvor der i deres landsby kun var to huse, der overlevede jordskælvet. Så de havde prøvet på deres egen krop, hvad det vil sige at mangle nødhjælp. De gav udtryk for, at Shelterbox-katastrofehjælp var en rigtig god løsning, hvilket vi var glade for at høre, fortæller Jelling Rotary Klub.

Klubben oplyser, at det fortsat er muligt at støtte op om projektet ved at sende et tilskud på Mobilepay via nummeret 45036, så klubben kan sende en eller flere shelterbokse til et sted, hvor der er hårdt brug for katastrofehjælp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce