Annonce
Jelling Ugeavis

Kærlighed i Roma-kultur på det store lærred

I 2018 blev Carmen & Lola nomineret i to kategorier ved Cannes Film Festivalen i 2018. Pressefoto
Byens Bio viser i den kommende uge det spanske drama "Carmen & Lola".
Annonce

Jelling: Den 17-årige roma Carmen er forlovet og er, under pres fra familien og sigøjnermiljøet, i gang med at planlægge forlovelsesfesten.

Hendes tilværelse styres ned til mindste detalje af det konservative lokalsamfund, og det forventes, at hun vil leve som gode sigøjnerkvinder har gjort gennem mange, mange år i Madrids forstæder.

Men en dag møder Carmen Lola en 16-årig frisindet pige, som drømmer om at læse på universitetet og se verden. Et venskab opstår og udvikler sig efterhånden til en forbudt forelskelse, der i yderste konsekvens betyder, at de vil blive udstødt af deres familier og hele romasamfundet.

Denne weekend vises Løvernes konge med det originale lydspor og danske undertekster. Pressefoto
Annonce

Hjertet ud af kroppen

Fortællingen om to unges forbudte kærlighed er universel, men manuskriptforfatteren og instruktøren skaber en anderledes og overraskende version ved at lade dramaet foregå i et autentisk romamiljø med amatørskuespillere i alle roller, på nær en enkelt undtagelse.

Og skuespillerne klarer det fantastisk. Hovedrollerne spilles af Zaira Romero og Rosy Rodrígues, og de giver ifølge Weekendavisens anmelder rollerne "drama og troværdighed". Om et par af de andre medvirkende skriver Novrup Redvall (Information), at de får "(…) lov til at vise, at nok er de amatørskuespillere, men de kan hive hjertet ud af kroppen, når fortællingen kræver det."

Annonce

Disney med originale stemmer

"Løvernes Konge" vises stadig som eftermiddagsforestilling i weekenden, men ved disse to sidste forestillinger med den særlige finte, at filmen bliver vist med det originale lydspor. Det vil sige med de originale stemmer - på engelsk. Man vil altså kunne opleve både tale og sang med blandt andre Beyoncé, Donald Glover og Elton John.

Der vil være danske undertekster.

Se nærmere på www.byensbio.dk og www.facebook.com/ByensBio

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce