Annonce
Jelling Ugeavis

Klinik er flyttet: Det gamle posthus er fit til fysioterapi

På handicaptoilettet er der kræset om vægfliserne, som medindehaver Sonja Ovesen har skaffet fra et sted på Djursland. Foto: Anders Kynde
I mandags åbnede FysioFit Jelling i den gamle posthusbygning på Jernbanevej 1.
Annonce

Jelling: Mere plads og en central placering i byen.

Det er de to største gevinster for FysioFit Jelling (tidligere Klinik for Fysioterapi), som er flyttet fra Gormshallen til Jernbanevej 1 - også kendt som byens gamle posthus.

- Vi får meget mere gulvplads til vores træningshold. Det betyder eksempelvis, at der nu kan være cirka 10 personer på et hold, hvor vi tidligere kun havde plads til omkring halvdelen, fortæller Katrine Schmidt Jørgensen, der har købt sig ind i klinikken, så hun og Sonja Ovesen ejer hver sin halvdel.


Vi er et træningssted, men ikke et fitnesscenter.

Sonja Ovesen, medindehaver af FysioFit Jelling


Klinikken nåede at være 15 år i Gormshallen.

- I Gormshallen havde vi et hjørnelokale på første sal, og vi har hørt om mange, der slet ikke har vidst, at der var en fysioterapiklinik i hallen. Nu får vi med en beliggenhed her på Jernbanevej langt mere synlighed, og så er der er jo en fantastisk udsigt herfra, siger Sonja Ovesen og peger ud ad vinduet, hvor den brostensbelagte Stationsvej baner vejen hen til de hvide palisadestolper, den store gravhøj og kirken.

Annonce

Ikke et fitnesscenter

I sidste uge har der været helt lukket i FysioFit Jelling, så klinikken kunne blive helt klar til at åbne for patienter mandag klokken 8.30 i denne uge.

Udover mere gulvplads til træningshold kan man også prøve kræfter med flere træningsmaskiner.

- Tidligere havde vi et par cykler og et løbebånd. Nu er der også romaskine, benpres, crosstrainer og en multitræningsstation, hvor man både kan træne arme, ben, ryg og mave, siger Katrine Schmidt Jørgensen.

FysioFit har tre ydernumre under Region Syddanmark, hvilket betyder, at der kommer mange, som er blevet henvist fra en læge. Katrine Schmidt Jørgensen og Sonja Ovesen slår dog fast, at stedet er for alle, uanset om man har en henvisning eller ej.

- Du behøver ikke have en skade for at komme. Der er mulighed for selvtræning, men man kan ikke bare komme lige fra gaden og bruge træningsmaskinerne med det samme. Vi er nødt til at give en ordentlig instruktion, for vi kan ikke have, at folk bliver dårligere af at benytte vores udstyr, siger Sonja Ovesen.

- Vi er et træningssted, men ikke et fitnesscenter. Vores spidskompetence er, at der altid er en fysioterapeut, som kan hjælpe med sin faglighed, tilføjer hun.

Der er fem behandlingsrum, og her i det gamle postmesterkontor kan rummet omdannes til træning for mindre hold på tre til fem personer. Foto: Anders Kynde
Mange redskaber er taget med fra den gamle klinik i Gormshallen. Foto: Anders Kynde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Jelling Ugeavis

Jazzmusik i Bredsten Kirke

Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Jellingnet holder åbent hus

Jelling Ugeavis

Så er der igen senioridræt

Jelling Ugeavis

Café Sejd Kop 2020 afgjort

Annonce