Annonce
Jelling Ugeavis

Kollerup Skole hyldede Kim Larsen

Spacy ramte scenen fra femte sal som optakt til "Midt om natten". Foto: Mette Mørk
Kim Larsens sangtekster lever stadig i bedste velgående, beviste de ældste elever på Kollerup Skole i sidste uge. Avisen kiggede forbi til generalprøven.
Annonce

Kollerup: - Der står, at der er en sygeplejerske på 16 år. Det skib vil jeg gerne med på, lyder det med reference til sangen "Jutlandia".

Ordene kommer fra scenen i multihallen ved Kollerup Skole. Her er 6. årgang ved at fremføre en musical om de mest populære numre fra Kim Larsens bagkatalog.

"Østre Gasværk", "Langebro", "Papirklip" - flere af de største hits er med under musicalen, som varer omkring 40 minutter. Mellem sangene fremfører eleverne et stykke skuespil, som på den ene eller anden måde illustrerer den kommende sang, der skal spilles.

Og nogle scener er mere kreative end andre, eksempelvis optakten til "Midt om natten", hvor Spacy - udklædt som en dukke - rammer gulvet fra femte sal. Akkurat som det fremgår i sangens tekst.

Inden hver sang var der et optrin, som illustrerede den kommende sang. Her er det "Papirklip". Foto: Mette Mørk
Annonce

Har lært at snakke højt

Siden nytår har eleverne fra 6. årgang forberedt sig til musicalen. De har lavet kulisser og kostumer, og så har de i samarbejde med lærerne været med til at skrive manuskriptet. Alle elever er involveret, og de fleste er både beskæftiget som skuespillere og som musikere.

Blandt eleverne på rollelisten er Alberte Hansen og Christoffer Mejlvang, begge 12 år. De fremhæver, at det særligt har været spændende at være med til at skrive replikker til skuespillet.

- Det sjoveste har nok været de mange gode grin, der er kommet, når man har lavet en fejl og sagt noget forkert, mens vi har øvet, siger Christoffer Mejlvang.

- Vi har lært, at vi bare skal improvisere, hvis vi kommer til at lave fejl, for så er det ikke sikkert, at publikum opdager, lyder det fra Alberte Hansen.

- Og så har vi lært, at vi skal snakke rigtig højt, når vi står på scenen, tilføjer hun.

Musicalen blev fremført foran 400 elever, forældre og personale torsdag aften til skolefesten på Kollerup Skole.

Sygeplejerske på seksten år tilser soldaternes sår i sangen "Jutlandia". Foto: Mette Mørk
Stykket var kædet sammen af, at eleverne skulle forholde sig til en enkelt sang, hvorefter man fik et kort, humørfuldt optrin fra sangen, inden den afslutningsvis blev spillet og sunget. Foto: Mette Mørk
Publikum til generalprøve på 6. klasses skuespil om Kim Larsen. Foto: Mette Mørk
Som ung knægt kan man blive helt salig, ved tanken om at møde en 16-årig sygeplejerske, som det står beskrevet i sangen Jutlandia. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce