Annonce
Jelling Ugeavis

Koncert i Jelling Kirke: Beethovens 250-års fødselsdag får musikalsk fejring

Organist Søren Johannsen og trompetist Dorthe Zielke giver koncert i Jelling Kirke. PR-foto
Annonce

Jelling: Når der 20. september klokken 16 er koncert med trompetist Dorthe Zielke og organist Søren Johannsen er de tikke bare en ganske almindelig koncert.

Det fortæller arrangørerne fra Jelling Kirke, hvor koncerten kommer til at foregå. Den står nemlig i Ludwig van Beethovens tegn, idet det i år er 250 år siden, at han blev født.

- De medvirkende går tæt på fødselaren Ludwig van Beethoven og spiller ikke blot musik af den store klassiske komponist, men fortæller også om hans musik, skæbne, samtid og de dybe spor han satte sig i følgende generationer. På storskærm foran i kirken skildres hans liv og hans samtid i billeder og tekst, oplyser kirken i en pressemeddelelse.

Dorthe Zielke og Søren Johannsen byder på smagsprøver fra Beethovens musikalske skatkiste i arrangementer for trompet og orgel.

De to musikere har spillet sammen i 20 år. De har optrådt sammen på fire forskellige kontinenter, udgivet fem cd’er og medvirket på en række af DR’s TV- og radiogudstjenester.

I 2014 modtog parret en kulturpris for anerkendelse af deres koncept med at vise billedkunst under koncerter, herunder i samarbejdet med kunstmaler Arne Haugen Sørensen og Carl Nielsen Museet.

Koncerten i Jelling Kirke varer en lille time. Den afholdes i henhold til myndighedernes retningslinjer, og det betyder, at der 60-80 personer kan lukkes ind.

Der er fri entré til koncerten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Jelling Ugeavis

Jazzmusik i Bredsten Kirke

Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Jellingnet holder åbent hus

Jelling Ugeavis

Så er der igen senioridræt

Jelling Ugeavis

Café Sejd Kop 2020 afgjort

Annonce