Annonce
Jelling Ugeavis

Kongernes Jelling gør klar til at genåbne 8. juni

Når Kongernes Jelling genåbner, vil det være muligt at komme indenfor på museet, men museumschef Morten Teilmann-Jørgensen håber også, at folk vil have interesse i at få en rundvisning i monumentområdet. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Hvis alt går vel, er det planen, at Kongernes Jelling kan byde gæster velkommen på museet fra 8. juni.
Annonce

Jelling: Der skal gøres rent mere end nogensinde før, når Kongernes Jelling genåbner 8. juni.

De endelige retningslinjer er ikke på plads, men på museet gøres der alt for, at det kan lade sig gøre at invitere gæsterne indenfor.

- Hvis vi skal opfylde de krav, der formentlig er, skal vi være flere mennesker på arbejde end normalt. I princippet skal der nærmest gøres rent hele tiden, så når man er færdig det ene sted, skal der startes forfra. Det betyder, at rengøringsfirmaet skal flere gange herud, mens vores faste medarbejdere bliver også en del af ny vagtplan, som handler om at holde kontaktflader rene. Normalt vil vi ikke have folk rendende for at gøre rent i åbningstiden, men i dette tilfælde vil vi gøre ekstra meget ud af, at gæsterne kan se, at der bliver gjort rent, siger Morten Teilmann-Jørgensen, museumschef på Kongernes Jelling.

En af overskrifterne for museets genåbning bliver tryghed.

- Vi har ikke tradition for at have kustoder (person, der holder opsyn, red.), men det arbejder vi også på at have, så vi kan styre, om der er for mange personer. Men det handler også om at skabe tryghed, så folk ikke skal være bange for at komme på museum og frygte at blive smittet, siger Morten Teilmann-Jørgensen.

Han håber også på, at det kan lade sig gøre at få solgt mange rundvisninger udenfor i monumentområdet.

- For det første mener vi, at flere burde få en rundvisning for at få den helt rigtige oplevelse af monumentområdet. For det andet kan det hjælpe os med at undgå at få for mange mennesker ind i huset. Og for det tredje kunne det være rart at tjene en skilling, lyder det fra museumschefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Så er der igen senioridræt

Jelling Ugeavis

Café Sejd Kop 2020 afgjort

Annonce