Annonce
Jelling Ugeavis

Kongernes Jelling har åbnet butik men må hverken åbne udstilling eller toiletter

Der er weekendåbnet i museumsbutikken i Kongernes Jelling, men det er også absolut det eneste, der må åbne i øjeblikket i henhold til de aktuelle coronarestriktioner. Arkivfoto: Anders Kynde

Jelling: Længe har Kongernes Jelling ventet på at få lov til at åbne igen.

Museet har under coronanedlukningen forsøgt sig med konceptet Haralds Hotline, hvor man kan ringe op til en guide, mens man går rundt i monumentområdet. For børnefamilier har der været aktiviteten Blåtands Runejagt at prøve kræfter med.

Indgangsdørene til Kongernes Jelling har dog i hele perioden været låst. Men det er der nu lavet om på. For museumspersonalet har endelig fået lov at finde nøglerne frem og åbne dørene igen, efter at restriktionerne er blevet lempet en smule. Men også kun en smule, da det er langt fra hele museumsbygningen, der må opleves af gæsterne.

- Siden nedlukningen i december har vi ventet, og nu er vi klar. Vi har fået mulighed for at åbne museumsbutikken, og det gør vi fra lørdag 6. marts og foreløbig i weekenderne i marts. Det er den lille mulighed, vi har for at møde gæster igen, fortæller museumschef Morten Teilmann-Jørgensen og tilføjer, at der også tilbydes rundvisninger i monumentområdet i grupper på maksimalt fem personer.

Dermed udstillingen er endnu ikke åbnet, ligesom det heller ikke er tilladt for kunderne at bruge toiletterne.

Det vil sige, at frem til 6. april 2021, når restriktionerne muligvis lempes yderligere, vil kun museumsbutikken holde åbent på lørdage, søndage og helligdage fra klokken 11 til 16.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce