Annonce
Jelling Ugeavis

Kulturlivet ønsker udmelding: Kan vi holde en festival eller ej?

Festivalleder Lars Charlie Mortensen mener stadig, at Jelling Musikfestival har en måned til halvanden, før situationen for alvor begynder at stramme til, hvorvidt årets festival kan gennemføres eller ej. Arkivfoto: Mette Mørk
Kulturlivet ønsker en klar udmelding til arrangører om sommerens festivaler og kulturbegivenheder. Jelling Musikfestival er blandt dem, der står og tripper.

Jelling: Kan det lade sig gøre at gennemføre en festival i år?

Dette spørgsmål er der mange, der gerne vil have, at der snart kan svares ja eller nej til - ikke "måske" eller "det ved vi ikke".


Annonce

Jeg synes, at vi har en måned eller måske halvanden, før det virkelig begynder at stramme til.

Lars Charlie Mortensen, leder af Jelling Musikfestival


Derfor har kulturudvalgsformænd fra en række kommuner ifølge DR P4 Trekanten skrevet til kulturminister Joy Mogensen (S) og bedt om en afklaring for kulturelle arrangementer.

Blandt disse er Dan Arnløv (K), der er formand for kultur- og idrætsudvalget i Vejle Kommune.

- Vi kan ikke udrydde corona her og nu, men vi kan udrydde noget af den tvivl, der er. Vi efterlyser et signal fra ministeren: kan det lade sig gøre at lave festival i år? Ja eller nej. Vi vil også meget gerne have en ordning, hvor man kan forberede sig og håbe på det bedste, men hvor der alligevel er et sikkerhedsnet under arrangørerne, hvis det alligevel ikke kan lade sig gøre, siger Dan Arnløv til DR P4 Trekanten.

Ingenmandsland

Lokalt i Jelling er det særligt Jelling Musikfestival, som snart har brug for en udmelding. Festivalen er den første store musikfestival i år, da den løber af stablen allerede til pinse - det vil sige om under fire måneder.

- Vi står i ingenmandsland, hvor vi ikke ved, hvordan verden kommer til at se ud i løbet af de næste par måneder. Men vi garderer os således, at vi kan være klar til at lave en festival, hvis vi får grønt lys til det, udtaler festivalleder Lars Charlie Mortensen til radiostationen.

Hvis Jelling Musikfestival kan afvikles i år, bliver det næppe en traditionel udgave af festivalen, da der formentlig vil være en række coronarestriktioner. Arkivfoto: Mette Mørk

Jelling Musikfestival stod i samme situation sidste år, indtil Mette Frederiksen på et pressemøde annoncerede, at festivalerne skulle aflyses.

Lige nu kan festivalen stadig ikke gøre meget andet end at vente, men det begynder snart at spidse til, fortæller Lars Charlie Mortensen

- Jeg synes, at vi har en måned eller måske halvanden, før det virkelig begynder at stramme til, siger festivallederen til DR P4 Trekanten.

Annonce

Team er nedsat

Ifølge DR P4 Trekanten har Joy Mogensen nedsat et team med repræsentanter fra kulturlivet. De skal kigge nærmere på, hvordan kulturelle arrangementer kan lade sig gøre, når samfundet åbner mere op. Men en klar udmelding lader vente på sig.

- Jeg kommer med en udmelding, så snart sundhedsmyndighederne er kommet tættere på, hvad det er for en sommer, vi kan forvente os, udtaler ministeren til mediet.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce