Annonce
Jelling Ugeavis

Lokalaviser sætter fokus på kommunens mange lokalråd

Mogens Gregers Madsen er chefredaktør på Vejle Amts Folkeblad, som også udgiver en række ugeaviser, herunder Jelling Ugeavis. Arkivfoto: Mette Mørk
Læs portrætter af formændene for de forskellige lokalråd i Vejle Kommune. Hvad er drivkraften for det store lokale engagement.
Annonce

Vejle Kommune: Der er 33 aktive lokalråd i Vejle Kommune. Og nu sætter vi særligt fokus på disse råd.

Det sker i en række portrætartikler af lokalrådenes forskellige formænd og forkvinder.

Det er Vejle Kommune, der har sat gang i dette arbejde, som derfor er blevet til i et godt samarbejde mellem Vejle Amts Folkeblad, avisens forskellige ugeaviser, samt Teknik og Miljø, Vejle Kommune, og Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati.

Annonce

Solstråle

- Lokalrådene er en solstrålehistorie, der har vokset sig stor de seneste 12 år. De er skabt af mennesker, der brænder for deres lokalområde og som har organiseret sig. I Vejle Kommune værdsætter vi i høj grad det store demokratiske arbejde lokalrådene udfører over hele Vejle Kommune. Lokalrådene er en samarbejdspartner for kommunen, der giver lokalområdet stemme, og så skaber de lokal udvikling med en række projekter og initiativer, siger projektudvikler Peter Sepstrup, Vejle Kommune.

De forskellige lokalråd præsenteres i den ugeavis, der dækker lige netop den geografiske del af kommunen. For Jelling Ugeavis' vedkommende er der tale om to forskellige lokalråd. Og du finder den første artikel i denne udgave af avisen. Den næste følger om nogle uger.

Arbejdet med at få lavet de mange portrætter har været lagt i hænderne på journalist Marianne Husted, Jysk Fynske Medier. Hun er selv oprindelig fra Højen og kender generelt lokalområdet ud og ind. Vi skulle hilse og sige, at hun har nydt de mange besøg hos nogle menesker, hvis sjæl og hjerte brænder for at gøre noget aktivt, der hvor de bor.

Udover interviews med formænd/kvinder er der også taget billeder af de 33 personer. Og de er blevet bedt om at udpege det sted i deres lokalområde, som har en særlig betydning for dem. Dermed kommer billed-delen af serien også til at fortælle sine egne historier.

For avisen har det været en helt naturlig opgave at lave for kommunen. Det rammer lige ned i essensen af det, vi gerne vil med vores journalistik, nemlig at fortælle alle de gode historier, der er rundt i kommunen.

For nogle år siden lavede vi en anden serie - også i samarbejde med kommunen - hvor det var de forskellige landsbysamfund, der blev skrevet artikler om. Den serie afslørede hvor meget liv, der er i de små lokalsamfund. Og det samme gør sig gældende for den aktuelle serie.

God fornøjelse med læsningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Tysktime i biografen

Jelling Ugeavis

Jazzmusik i Bredsten Kirke

Annonce