Annonce
Jelling Ugeavis

Mad-entreprenør og humørbombe styrer kantinen på Tørring Gymnasium

Tørring Gymnasiums populære madmor og humørbombe, Dorte Fischer, har en trøstehøne med karameller til de elever, der går og hænger lidt med næbbet. Her er det Amalie Voldby Hasselstrøm fra Klovborg, der får en trøstekaramel, om end hendes humør på dagen nu ikke fejlede noget. Hun havde nemlig fødselsdag og kom for at hente friskbagte kanelsnegle i kantinen. Foto: Mads Dalegaard
Den erfarne kok og mad-entreprenør Dorte Fischer fra Bjerlev har sammen med sine to medarbejdere skabt et lille madmekka for både Tørring Gymnasiums eleverne og skolens ansatte.

Tørring/Bjerlev: Det er en erfaren kok, der huserer i kantinekøkkenet på Tørring Gymnasium. 58-årige Dorte Fischer blev udlært for 40 år siden på Hotel Brædstrup Kro.

- Der lærte jeg, at tingene skal laves fra bunden af, og det har jeg taget med mig igennem hele mit lange arbejdsliv som kok, restauratør og kantineleder med videre. I min verden skal en bernaisesovs således laves fra bunden af og ikke hældes ud af en bøtte, siger Dorte Fischer mens hun står i køkkenet og laver dagens minisandwich med kylling, bacon, salat, tomat og karrymayo, hvoraf sidstnævnte naturligvis også er hjemmelavet.

- Det er et stort hit, men den koster også kun 10 kroner. Dem sælger vi en 50-60 stykker af hver dag, siger Dorte Fischer.

Annonce

Kanelsnegle til fødselar

Kort efter kommer én af skolens elever forbi. Der er tale om Amalie Voldby Hasselstrøm fra Klovborg, der fyldte 18 på dagen, og derfor havde lavet en aftale med kantinekøkkenet om levering af friskbagte kanelsnegle med glasur til hele klassen.

- De er bare så venlige og dejlige. Vi har bare en supergod kantine, når Amalie lige at sige, inden hun kører væk med de velduftende kanelsnegle.

Annonce

Et imponerende CV

Dorte Fischers CV indikerer egentlig, at hun burde køre en millionforretning i stedet for en lille gymnasiekantine, men familiemæssige årsager har gjort, at det er et job, der passer helt perfekt til hende, der hvor hun er i sit liv lige nu.

Dorte Fischer er på billedet i gang med at lave nogle meget populære minisandwich med salat, tomat, kylling, bacon og karrymayo. Dem bliver der solgt en 50-60 stykker af om dagen. Foto: Mads Dalegaard


Og jeg er bare så kisteglad for det her job. Jeg møder jo kun glade elever og glade ansatte dag ud og dag ind, og hvad mere kan man forlange.

Dorte Fischer, kantineleder på Tørring Gymnasium


- Og jeg er bare så kisteglad for det her job. Jeg møder jo kun glade elever og glade ansatte dag ud og dag ind, og hvad mere kan man forlange, siger Dorte Fischer, der heller ikke selv er karrig med smil og godt humør.

- Jeg er faktisk blevet kåret til ”Årets smil” her på skolen. Er det ikke bare fantastisk. Jeg har det virkelig som blommen i et æg her på Tørring Gymnasium, siger hun.

Madudvalget på den dag avisen kiggede forbi - udover brød, kager, pølsehorn og diverse sandwiches – talte lækkerier som græskarsuppe, pasta carbonara, hasselbagte rødbeder og rød peberfrugtpuré.

Annonce

Vegetarretter et hit

- Vi gør rigtig meget ud af at bruge årstidens frugt og grønt. Blomkål bagt i ovn laver vi mindst en gang om ugen. Og det giver god mening med alle de grøntsager, bønner og linser, for vores vegetarretter sælger rigtig godt. Veganere og allergikere laver vi også noget mad til, siger Dorte Fischer, der dog ikke glemmer kødspiserne.

- Der skal selvfølgelig være noget for alle, og blandt kødspiserne er det de helt klassiske ting, der går som varmt brød. Eksempelvis stegt flæsk med persillesovs eller tarteletter med høns i asparges. Og selvfølgelig lavet fra bunden af, siger hun.

Annonce

Åbner meget tidligt

Og har man fødselsdag, så kan man oven i købet få sin livret på menuen.

- Kommer der en elev og spørger, om han kan få gullaschsuppe på sin fødselsdag, så er der gullaschsuppe til alle interesserede den dag, siger Dorte Fischer, der kører med en lidt speciel kantineåbningstid.

- Når vi er her, så er der åbent. Det vil sige fra en 6-7 stykker om morgenen til ved 14-tiden om eftermiddagen.

Annonce

Trøstehøne med karameller

Og så har hun en trøstehøne fyldt med karameller, så hvis der er en elev, der går rundt og hænger lidt med næbbet.

- Så kommer man bare forbi og får en karamel og en snak, siger Dorte Fischer, der ærgrer sig over, at der er langt mellem de store fester på skolen på grund af coronaen.

- Jeg elsker at have travlt, så det passer mig rigtig dårligt, at de store fester – gallafest og introfest med videre – er udsat på ubestemt tid, siger Dorte Fischer, der i øvrigt bor sammen med både en borgmester og en konge.

- Ja, det er min kat Floyd og hund Carlos. De er henholdsvis borgmester og konge i Bjerlev, griner Tørring Gymnasiums madmor/humørbombe.

Kokken og mad-entreprenøren Dorte Fischer har været kantineleder på Tørring Gymnasium i to år efterhånden, og hun kalder det verdens bedste job. Foto: Mads Dalegaard

Dorte Fischers kokke-karriere indtil nu

Dorte Fischer prøvet lidt af hvert, inden hun landede i kantinen på Tørring Gymnasium for to år siden.

Hun er udlært kok på Hotel Brædstrup Kro, som siden er blevet revet ned.

I otte år – ad to omgange – har hun stået for alle kantinerne i Lego og Legoland. På daværende tidspunkt den største eksterne kantinekontrakt på markedet ifølge hende selv.

Hun har også siddet i kædeledelsen i Jensens Bøfhus og været daglig leder på Hopballe Mølle ved Jelling for restaurant, selskaber og konferencer, ligesom hun også har været cateringchef for restauranter, caféer og grillsteder i Zoologisk Have i København.

Restauratør i Jelling kan hun også skrive på CV’et. Hun købte i sin tid værtshuset Harald Blåtand og omdannede det efter en omfattende renovering og ombygning til en populær familierestaurant.

Hun bor i landlige omgivelser på en bondegård ved Bjerlev mellem Tørring og Givskud. Er på 33. år gift med Knud Erik Jensen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce