Annonce
Jelling Ugeavis

Mange troede ikke deres egne øjne: Tidligere Jelling-borger kvitter sit chefjob - for at blive sosu-elev

- Jeg har aldrig været chef for den høje løn eller prestigen. Jeg har altid søgt efter at lave noget, der giver mening, siger Peter Borup Sørensen, der har sagt sit job som sundhedschef i Viborg Kommune op for at blive SOSU-elev i Lemvig Kommune. Foto: Johan Gadegaard
Tidligere Jelling-borger Peter Borup Sørensen, der blandt andet har været områdechef hos Kræftens Bekæmpelse i Vejle, har vakt opsigt og vundet respekt for sin modige beslutning om at skrotte jobbet som sundhedschef i Viborg. Han vil ud at passe de gamle på plejehjemmene.

Viborg/Vejle: Der var én, der lige skulle tjekke datoen.

Men nej, kalenderbladet siger ikke 1. april.

Opslaget er skrevet 12. juni og strider imod den gængse måde at forvalte sin karriere på - og fortælle om det - her på Danmarks største erhvervsorienterede, sociale netværkssite, Linkedin. Det er trin op ad stigen, ikke ned, vi fortæller om - så hvad er nu det her for en uorden?

Annonce

"Jo, det er sandt nok. Jeg har netop sagt mit job op som sundhedschef ved Viborg Kommune til fordel for en stilling som sosu-elev i Lemvig Kommune," skriver Peter Borup Sørensen.

"Wow!, "cool", "dyb respekt", hold k***" hvor er det sejt, "imponerende og inspirerende"...

På det første døgn har opslaget nået 100.000 visninger og kaldt på 2827 likes og 175 kommentarer.

- Selvfølgelig er der en signalværdi i, at jeg som sundhedschef vælger lige netop det fag, men det er nu ikke det, der har været min bevæggrund. Men jeg er glad for den positive opmærksomhed til sosu-faget, som det kan give. Jeg mener også, at der er en signalværdi over for mange andre chefer, som slider med lange arbejdsuger bag skrivebordene om at mærke efter i maven, om man ønsker at blive ved med det, eller om man kunne finde på noget andet, siger Peter Borup Sørensen.

Fulgte hustruen til Lemvig

Karriereskiftet er ikke det første i hans 60-årige liv. Indtil 2014 var Vejle-området udgangspunktet for Peter Borup Sørensen.

Mange vil huske den tidligere Jelling-borger som byrådsmedlem i Jelling og siden Vejle - først for SF, hvor han var gruppeformand, og siden for Socialdemokratiet.

Når han gik på arbejde, var det de seneste år som områdeleder for Kræftens Bekæmpelse i Vejle. Men i 2014 flyttede han mod nord. Fulgte hustruen Merete Løvschall, der havde fået job som direktør for Kystdirektoratet i Lemvig.

Og nu er han klar til endnu et skifte. Han har mærket efter, hvad han vil bruge resten af sit liv og sit arbejdsliv på. Det er mindre arbejde og mere tid sin familie og sine interesser.

Annonce

Sosu-faget har altid trukket

- Som chef er det ikke nemt at komme ned på at arbejde 37 timer om ugen, og du kan ikke gå på deltid, siger Peter Borup Sørensen.

Så han tog den beslutning, som andre kalder "modig" og "stærk". Måske. For hovedpersonen selv, der gennem årene har bestridt flere chefjob i kommunale forvaltninger og humanitære organisationer, lå den lige til højrebenet.


At være tæt på og hjælpe de mennesker, der har behov for god og værdig pleje og omsorg. Det glæder jeg mig rigtig meget til.

Peter Borup Sørensen


Men sosu-jobbet er et kvindefag og et af de job, der er forbundet med lavest prestige og løn?

- Jeg har aldrig været chef for den høje løn eller prestigen. Jeg har altid søgt efter at lave noget, der giver mening for mig, siger Peter Borup Sørensen.

Under uddannelsen til civilingeniør tog han et sabbatår for at tjene penge og arbejdede et år som ufaglært sygehjælper på et gigthospital. Det tiltalte ham så meget, at han var tæt på at springe fra studiet og begynde på sygehjælperskolen.

Annonce

Ingeniørdrømmen sejrede

Men civilingeniør-drømmen sejrede. Det, der drev den unge Peter, var at få lov til at arbejde med byplanlægning - arbejde med de fysiske rammer og se de synlige resultater af sit arbejde.

- Men jeg måtte erfare, at der er et stykke vej fra, at noget planlægges, til det realiseres. Nogle gange blev det aldrig realiseret, og jeg kunne bare mærke, at de synlige resultater ikke stod mål med de daglige anstrengelser på kontoret, husker Peter Borup Sørensen.

Det fik ham til at hoppe videre, til en anden kommune og velfærdsområdet.

- For mig var det skridt tættere på borgerne og på medarbejdere og det at arbejde med mennesker. Det er skiftet til sosu-elev også. At være tæt på og hjælpe de mennesker, der har behov for god og værdig pleje og omsorg. Det glæder jeg mig rigtig meget til, siger Peter Borup Sørensen.

Men ældreplejen har været stærkt kritiseret - blandt andet med Else-sagen - er du ikke bange for at blive skuffet, når du kommer ud på gulvet, og tiden til at give den gode pleje måske ikke er der?

- Der er forskel på, hvordan ældreplejen bliver drevet ude i kommunerne, men jeg ved godt, at personalet generelt er presset på tid og hænder og nok faglige hænder. Så jeg er da spændt på at opleve det på egen krop - om jeg får fornemmelsen af ikke at kunne slå til? Men jeg håber, at jeg alligevel kan gøre en forskel, siger Peter Borup Sørensen.

Annonce

Ok at hustruen tjener mest

Hans hustru, Merete Løvschall, fortsætter med at arbejde for fuld knald som direktør for Kystdirektoratet i Lemvig.

Nogle mænd ville måske have svært ved at forliges med tanken om, at kvinden tjener mere end dem. Hvordan har du det med det?

- Det har jeg overhovet ingen problemer med. Hun har i flere år tjent mere end mig, og vi har altid været gode til at give hinanden plads, siger Peter Borup Sørensen.

Peter Borup Sørensen elsker Lemvigs natur, men har al for lidt tid til at nyde den. Det er en af grundene til, at han har truffet et valg som de færreste chefer før ham har gjort. Foto: Johan Gadegaard

De seneste fire år har parret boet i Lemvig. De er især blevet vilde med den natur, som byen er beriget af, og som den kommende sosu-elev skal ud og nyde. Han skal gå flere ture, cykle mere, sejle kajak...

- Jeg har det dårligt med ikke at få mig rørt nok. Men når jeg bruger hele dagen siddende på et kontor og i en bil, så er tiden og overskuddet bare ikke til ret meget, erkender Peter Borup Sørensen, der med udsigten til mere fritid har investeret i en fiskestang.

Han starter som sosu-elev i Lemvig Kommune 5. august, og med en mere normal arbejdsuge glæder han sig også til at kunne aflægge flere besøg hos de tre børn i henholdsvis Roskilde, København og Holland og sin gamle far i Aabenraa.

- For mig handler det om at gøre noget, der giver mening for mig, gentager Peter Borup Sørensen.

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Det kostede en formand, men nu gennemføres omstridt valg: 'Det kom totalt bag på os, at der ikke var flere kandidater i første omgang'

Annonce
Annonce
Jelling Ugeavis

Unik biograf får kæmpe opgradering: 'Hvis det regner i en film, vil gæsterne føle, at det også regner på dem i salen'

Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Boligforening med opråb: Ventelisterne er for lange, og der mangler almene boliger

Jelling Ugeavis

Borgerne i Sandvad er skuffede: Det er ikke godt nok Mattias Tesfaye

Jelling Ugeavis

Se billederne: 300 børn gav den gas til skolernes floorballdag:

Jelling Ugeavis

83-årige Ruth mistede sin mand i den værste corona-tid: Hun glæder sig over, at fællesskabet i klubben er vendt tilbage

Jelling Ugeavis

Nej til skæve firkanter og uforståelig symbolik: Vejle Brandvæsens nye logo byder på økse og ild

Jelling Ugeavis

Smag på verden & snak med din nabo

Jelling Ugeavis

Højlund er tilbage i forsamlingshuset:

Jelling Ugeavis

Foredrag med forsker Birgitte Romme Larsen

Jelling Ugeavis

Ofringer til de førkristne frugtbarhedsguder

Jelling Ugeavis

Åbent hus på Jelling Kro

Jelling Ugeavis

Lancering af Kongens Julebryg

Jelling Ugeavis

Gratis WordPress-kursus i Jelling

Egtved Posten

Har du årets store juletræ: Så højt skal det være, og Vejle er gået på jagt

Jelling Ugeavis

Jelling inviterer til Danmarks nordligste folkefest

Egtved Posten

Billige busbilletter og bedre boliger: Fem gange ældrerådet har haft indflydelse på vigtige beslutninger i Vejle Kommune

Jelling Ugeavis

Folk skal mærke fællesskabet: Gormshallen får ny formand

Jelling Ugeavis

Bliv udvekslingsstudent: Nu kan Jelling Rotary igen sende unge ud i verden

Jelling Ugeavis

Vild natur og lokale kræfter: Ny lokalrådsformand er klar til at kæmpe for nærmiljøet

Jelling Ugeavis

Coronaen gjorde ondt på Klubben: Nye lokaler og lyskæder skal lokke de unge tilbage

Jelling Ugeavis

SuperBrugsen jubler: Stort problem er endelig kommet til livs

Jelling Ugeavis

Dans skal knytte bånd på tværs: Asylcentret inviterer borgere indenfor i nyt projekt

Annonce