Annonce
Jelling Ugeavis

Mindeord: Jørgen gav medarbejderne frihed under ansvar

Jørgen Dupont, tidligere ejer af Jelling Maskinforretning, er død. Her ses han på et foto fra 2014. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Maskinhandler Jørgen Dupont sov ind lørdag 2. oktober. Han blev 86 år. Karin og Holger Skjoldemose fra Dansk Maskincenter A/S – tidligere Jelling Maskinforretning - har skrevet følgende mindeord.
Annonce

Mindeord: Maskinhandler Jørgen Dupont overtog Jelling Maskinforretning efter sin far i 1972 efter et længere kompagniskab og drev forretningen med stor omhu, hvad enten det handlede om medarbejdere eller om kunder.

Det, Jelling Maskinforretning var kendt for, var sikkerhed, tillid og tryghed.

Jørgen Dupont var i mange sammenhænge af få ord, men det betød blot, at det, der blev sagt, var med en stor tyngde, og der blev lyttet til, hvad det blev sagt.

Når maskiner blev leveret, var det kun første trin, derefter blev de også igangsat, og når kunden først nikkede som tilfreds, var handlen sluttet

Jørgen Dupont nød stor anerkendelse i branchen og har haft flere tillidsposter, blandt andet i Dansk Maskinhandlerforening. Og som efterkommer har det mange gange været let, da forretningens værdier i høj grad levede videre på det, som Jørgen Dupont stod for

Jørgen Dupont var en fantastisk arbejdsgiver. Den tillid, som han og forretningen selv havde, blev også givet videre til såvel unge lærlinge som til gravede montører.

Det kan nok tolkes som frihed under ansvar.

Dette gjaldt også, da Jørgen Dupont i 1995 ønskede at stoppe sit virke som maskinhandler og stafetten skulle gives videre.

Det absolut vigtigste for Jørgen Dupont var, at forretningen skulle fortsætte i rette ånd og med de i forvejen loyale medarbejdere, mere end at opnå den højeste pris ved salget af forretningen.

Den tro og tillid viste Jørgen Dupont mig i særdeleshed ved at bistå økonomisk, samtidig med en tilbagetrædelses erklæring over for banken.

Det var nok den absolut største motivation til at gøre sit bedste for at bevise, at vi kunne videreføre og udvikle Jelling Maskinforretning sammen med de øvrige medarbejdere, og heldigvis er det - her mange år efter - rart, at det lykkedes.

I mange år har Jørgen Dupont fulgt med i forretningens videre færd, på en fin og nok anonym måde, aldrig nogen form for indblanding og formaning, men kun af oprigtig interesse både for branchen og forretningens udvikling.

Jørgen Dupont var æresmedlem i Dansk Maskinhandlerforening og deltog altid i den årlige generalforsamling. Her kunne han hilse på sine tidligere kollegaer og ajourføre sig med branchens udvikling.

Vore tanker går til Tove og Henriette med familie i denne svære tid.

Æret være Jørgen Duponts minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Tysktime i biografen

Jelling Ugeavis

Jazzmusik i Bredsten Kirke

Annonce