Annonce
Jelling Ugeavis

Mr. Jones opdager hemmeligheder i USSR

Den sorte jord handler om en ung reporter, der i Ukraine i 30'erne ser og dokumenterer det, resten af verden lukker øjnene for. PR-foto: Robert Palka
Byens Bio er klar med en dramathriller, hyggelig novemberunderholdning for hele familien og en kunstfilm om mexicansk billedkunstner.
Annonce

Film: Den sorte jord er en historisk thriller, der tager udgangspunkt i virkeligheden i 1930'erne. Den walisiske reporter Gareth Jones rejser i 1933 til Sovjetunionen for beskrive den fantastisk hurtige udvikling i landet, hvor industri og militær på rekordtid er blevet førende i verden.

Målet er at lande et interview med Stalin, men rejsen bringer ham ulovligt til Ukraine, hvor han på mareridtsagtig vis får svar på Sovjets fremgang. Jones opdager hurtigt, hvilken umenneskelig høj pris resultaterne er kommet med. Det sovjetiske regime er ikke interesseret i, at dette kommer frem.

Den sorte jord giver et skræmmende billede af et glemt folkemord og er en uhørt stærk og spændingsmættet dramathriller, der ikke efterlader nogen uberørt. Det, som Gareth afslørede, var så grusomt, at det inspirerede hans ven, forfatteren George Orwell, til at skrive ”Kammerat Napoleon” (1945).

Filmen er instrueret af den største nulevende kvindelige filmskaber fra Polen, Agnieszka Holland.

Anmelderne er imponerede. Berlingske Tidende giver filmen seks stjerner og begrunder det: "Dette er en uhyre vigtig film, der sætter fokus på det oversete folkemord på ukrainere, men det er også en film, der seriøst behandler spørgsmål om journalistisk sandhed og storpolitik." Andre kalder filmen "æstetisk udsøgt" og "fabelagtigt fotograferet".

Annonce

Modige elever

Ganske andre toner og farver kan man opleve i julefilmen, der vises om formiddagen i weekenden, Julemandens Datter 2 – Jagten på Kong Vinters Krystal.

Her fortælles der på en ny måde om onde kræfter, der vil ødelægge vores kære jul, og om de modige elever fra julemandsskolen på Grønland, Lucia (julemandens datter) og hendes ven Oscar.

Annonce

Verdensberømt mexicaner

Byens Kunst og Byens Bio har skabt en god tradition for en gang om året at gå sammen om at vise en film om kunst.

I år bliver det, meget aktuelt, en ny dokumentarfilm om den mexicanske billedkunstner Frida Kahlo, Frida – Viva la vida.

Filmen belyser to sider af den verdensberømte Frida Kahlo. På den ene side pioneren: Den revolutionære kunstner og feminist. På den anden side det sårbare menneske – plaget af fysiske lidelser og forholdet til den notorisk utro kollega Diego Rivera.

Frida - Viva la vida er instrueret af Giovanni Troilo. PR-foto

Asia Argento er filmens fortæller der blotter kunstnerens to ansigter og fremskriver historien med optagelser fra både dagens og forne tiders Mexico suppleret af nye dokumenter, breve, dagbøger og private bekendelser. Og naturligvis med masser af fantastiske malerier og besøg på nogle af de mest utrolige museer i Mexico.

Inden filmen vil der være et kort oplæg i biografen. Forestillingen er åben for alle, og der kan købes/bestilles billetter på sædvanlig vis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Nyt navn skal bide sig fast

Jelling Ugeavis

Dengang jeg var barn

Jelling Ugeavis

Arriva overtager Den Skrå Bane

Annonce