Annonce
Jelling Ugeavis

Museumsaften i Genforeningens tegn

Broderier var en måde at vise til tilhørdforhold på i mellemkrigsårene. PR foto
I forbindelse med museumsaftenen vises der flere eksempler på symbolske genstande
Annonce

Give: Tirsdag 21. januar klokken 19.00 inviterer Grænseforeningen Vejle Vesteregn til en museumsaften med genstande og fortællinger, der handler om Genforeningen i 2020. Det foregår på Give Egnens Museum.

I tiden, hvor Sønderjylland hørte under Tyskland, var der mange måder for de dansksindede at holde fast i danskheden på. For eksempel en platte med Dybbøl Mølle, et kaffestel med dannebrogsflag eller i broderier.

I forbindelse med museumsaftenen vises der flere eksempler på sådanne symbolske genstande, men museet opfordrer også folk selv til at medbringe genstande fra gemmerne, der har været brugt i årene mellem 1864 og 1920.

- Sådanne genstande fortæller ikke blot en personlig historie, men også lokal- og Danmarkshistorie, skriver Grænseforeningen Vejle Vesteregn blandt andet i en pressemeddelelse.

Etnolog, mag.art. Kirsten Rykind-Eriksen åbner museumsaftenen med at fortælle om netop forskellige markeringer af tilhørsforhold og om den historie, der ligger bag. Undervejs kan man købe kaffe og kage, og publikum er velkommen til at bidrage med egne fortællinger.

Alle er velkomne - både med og uden genstande og minder, skriver arrangørerne. /cak

Porcelæn med Danneborg. PR foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Tysktime i biografen

Jelling Ugeavis

Jazzmusik i Bredsten Kirke

Annonce