Annonce
Jelling Ugeavis

Nekrolog: Et liv er forbi - farvel til hele Gadbjergs 'kromutter'

Dette billede af Gerda og Svend Aage Nielsen er fra 2010, da de havde 40 års jubilæum som ejere af Hotel Margrethe i Gadbjerg. For nylig døde Gerda Nielsen efter kort tids sygdom. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Thorkil Hansen har skrevet en nekrolog over Gerda Nielsen, der for nylig er afgået ved døden.
Annonce

Gadbjerg: Det er med stor sorg, vi har modtaget meddelelsen om Gerda Nielsens død, efter kort tids sygdom.

Gerda var en markant personlighed i Gadbjerg, der sammen med krofatter Svend Aage Nielsen, med stor flid har drevet Hotel Margrethe siden 1970 og helt frem til 2016.

Der er næppe nogle, der ikke på den ene eller anden måde har stiftet bekendtskab med Hotel Margrethe i Gadbjerg. Et utal af store og små fester, med Gerda ved roret i køkkenet, har nydt godt af hendes store entusiasme og sans for detaljen. Ikke bare i køkkenet, men også i forberedelsesfasen, lige fra bordopstilling, farver på duge, service og pynt, har hun altid gjort sit til at være med til at gøre den enkeltes fest, til en personlig og uforglemmelig oplevelse.

Selv har jeg haft et utal af ”kampe” med Gerda, når der skulle rammes en farve på indbydelser eller menukort, der skulle matche duge eller servietter. Jeg har tit sagt til hende – når vi ikke var helt enige, at: ”Det er umuligt at springe over, hvor Gerda er lavest”.

Altid uhyre flittig, konstruktiv og saglig. Havde Gerda været monteret med en timetæller over de timer hun har siddet i tv-stuen og planlagt fester for folket eller i køkkenet, dybt koncentreret i kampen for at skabe en unik oplevelse for hotellets gæster, ville den skulle have haft plads til rigtig mange cifre.

Gerda og Svend Aage landede i Gadbjerg i 1970, hvor de efter skiftende ejere overtog hotellet. Parret formåede hurtigt at gøre Hotel Margrethe til en institution på egnen. Hvem husker f.eks. ikke ballerne i 70’erne og 80’erne og de utallige fester, der har været afholdt gennem tiden.

Efter mere end 45 år sammen bag roret på Hotel Margrethe valgte parret at sælge hotellet i 2016 for at gå på pension. Det blev så desværre alt for kort tid sammen som pensionister.

Gerda efterlader sig foruden Svend Aage også sine to døtre Lene- og Didde Margrethe samt svigerbørn og børnebørn.

På trods af et travlt og virksomt liv formåede Gerda også at være familiemenneske med stort F og være tilstede i nu’et for sine nærmeste. Der blev også tid til et mangeårigt medlemskab af Inner Wheel i Give. Lokalt fulgte Gerda også altid interesseret og engageret med i, hvad der rørte sig.

En epoke i Gadbjerg er slut, det er meget vemodigt, men også en epoke vi kan se tilbage på med stor taknemlighed og glæde over at have kendt et så fint og godt menneske.

"Et langt liv uden fester, er som en lang vej uden kroer…"

Mine tanker går til familien i denne svære stund.

Æret være Gerdas minde.

Thorkil Hansen

Thorkil Hansen har sendt dette billede med nekrologen over Gerda Nielsen fra Gadbjerg. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Så er der igen senioridræt

Jelling Ugeavis

Café Sejd Kop 2020 afgjort

Annonce