Annonce
Jelling Ugeavis

Nicolaj blev uddannet i 2018, og nu er han ny afdelingsleder for 17 medarbejdere: Jeg har fundet min rette hylde

Jelling Have har fået ny afdelingsleder. Nicolaj Wernblad er ny mand i front, og selvom det kun er tre år siden, han blev færdiguddannet, har han masse af mod på de opgaver, der venter. Foto: Mette Mørk
Jelling Have har fået ny en afdelingsleder. 35-årige Nicolaj Wernblad glæder sig til at arbejde med stedets mange beboere og brænder for de nære relationer.

Jelling: I 2018 kunne Nicolaj Wernblad modtage sit uddannelsesbevis som socialrådgiver. 2. august i år, kunne han så rykke ind på sit nye kontor og få titel af afdelingsleder på Jelling Have. Jelling Have er et bo- og behandlingssted til voksne mennesker. Stedet hjælper psykisk sårbare, så de kan få en ny begyndelse og leve det liv, de ønsker.

- Ja, det er gået lidt stærkt. En kometkarriere kan man vel kalde det. Men der er nogle mennesker, der tror på mig og på det, jeg kan. Og det er jeg meget taknemmelig for, siger Nicolaj Wernblad.

Den 35-årige familiefar til to flyttede i juni med sin familie til Grindsted efter i mange år at have boet i København. Inden den nye rolle som afdelingsleder i Jelling, havde han en stilling hos Fredericia Kommune, hvor han arbejdede som projektleder og myndighedssagsbehandler. Med skiftet til Jelling Have mener Nicolaj Wernblad selv, at han er havnet på den rette hylde.

Annonce

- Lige nu er jeg lige, hvor jeg skal være. Jeg er meget glad for at være startet her, og jeg glæder mig til de udfordringer og opgaver, der venter på mig, siger Nicolaj Wernblad.

At arbejde med mennesker

Nicolaj Wernblad har ikke altid vidst, at han gerne ville uddanne sig til socialrådgiver. Men han har altid været sikker på, at han skulle arbejde med mennesker.

- Engang tænkte jeg, at jeg skulle være politibetjent. Men det var for hårdt både fysisk og psykisk, og så faldt valget i stedet på socialrådgiver. Jeg vidste, at jeg skulle arbejde med mennesker, fordi jeg er meget god til relationer og til at snakke med folk. Den humanistiske tilgang er meget vigtig for mig, siger han.

Hvis Nicolaj Wernblad skal beskrive sig selv som leder, så ville det være med ordene synlig, nærværende og anerkendende. Foto: Mette Mørk

Det er heller ikke tilfældigt, at det lige er voksne mennesker, Nicolaj Wernblad arbejder med.

- Jeg har helt bevidst valgt, at jeg gerne vil arbejde med voksne. Det er lettere for mig at have en dialog med voksne mennesker, og jeg synes også, at det er lettere at fastholde en professionel tilgang. Jeg er jo selv far til to små piger, og jeg ville nok have det sværere med den nødvendige personlige distance, hvis det var små børn og deres forældre, jeg arbejdede med, siger han.

Annonce

Plads til alle

Lige nu er der 36 beboere på Jelling Have, som ligger midt i Jelling by. Sammen med en masse andet personale har Nicolaj Wernblad ansvaret for den daglige drift, kommunikation med kommunen og ikke mindst kontakten med beboerne.

- De voksne, som bor her, er jo selvstændige mennesker, som vi skal samarbejde med. Vi taler ikke hen over hovedet på dem - vi taler til dem. Vi respekterer også, hvis de ikke vil have besøg af os i deres lejligheder. Jelling Have er jo deres hjem, siger Nicolaj Wernblad.

35-årige Nicolaj Wernblad er ny leder på Jelling Have. Et bo- og behandlingssted for voksne, hvor der er højt til loftet og stor rummelighed. Foto: Mette Mørk

Nicolaj Wernblad har med sin nye titel også fået ansvaret for en masse medarbejdere, og det er en opgave, han påtager sig med stor respekt.

- Hvis jeg skulle beskrive mig selv som leder, så ville det være med ordene synlig, nærværende og anerkendende. Jeg gør meget ud af at lytte til folk, og jeg stiller også selv spørgsmål, hvis jeg savner svar. Jeg er ret nysgerrig anlagt. Men ofte fører det gode diskussioner med sig, når vi stiller spørgsmål til ting. Her på Jelling Have har man jo gjort ting på bestemte måder, og jeg tror, at det er meget sundt, at man som ny kommer og stiller nysgerrige spørgsmål.

Annonce

Forskellige kompetencer

For Nicolaj Wernblad er det vigtigt ikke kun at tænke professionelt, men også følge mavefornemmelsen engang i mellem.

Jeg gør meget ud af at lytte til folk, og jeg stiller også selv spørgsmål, hvis jeg savner svar. Jeg er ret nysgerrig anlagt.

Nicolaj Wernblad

- Som leder er min stil at lede hen af og ikke ned ad. Der skal ikke være hierarki. Jeg vil også gerne, at de ansattes forskellige kompetencer kommer i spil i forskellige situationer. Vi har alle vores forskellige styrker, og dem skal vi bruge. For mig er det vigtigste bare, at vi aldrig går på kompromis med etikken. Jeg vil gerne kunne så op hver morgen og kunne se mig selv i øjnene, siger Nicolaj Wernblad.

Og hvis Nicolaj Wernblad skal fremhæve nogle at sine egne styrker, er han ikke i tvivl.

- Jeg er meget struktureret og har et godt overblik. Økonomi og tal siger mig ikke så meget, så det er der heldigvis nogen andre, som kan tage sig af her. Men generelt vil jeg sige, at jeg er god til mennesker, og det falder mig meget naturligt at arbejde med dem hver dag. Min start her har også været god, og jeg er faldet godt til. Beboerne er også begyndt at komme til mig nu og ikke kun til deres kontaktpersoner. Og det gør mig meget glad, siger Nicolaj Wernblad

Det er gået stærkt, siden han blev færdiguddannet i 2018. Men hvor han er om fem år, ved han dog ikke.

- Jeg er meget glad her, og måske er det også nu, at jeg skal sætte bremsen i og blive samme sted i længere tid. Jeg kan faktisk også godt lide, at jeg ikke er "højere" oppe på ledelsesniveau. Fordi jeg vil gerne de nære relationer. Det er det, jeg brænder for, siger han.

Annonce
Jelling Ugeavis

Se de vilde billeder: Her er verdens største gule striktrøje, der skal hænge foran Havnemøllerne under Tour de France

Annonce
Jelling Ugeavis

Så røg spaden i jorden: 20 nye boliger er på vej ved Herningvej

Annonce
Jelling Ugeavis

Startskuddet har lydt: Her kommer mange boliger de næste et-to år - men det populære rækkehus er forbudt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Breinholt bliver rørt over at se nye festivalgæster, men han mener én ting burde forbydes: - Hvis du er for gammel til at tage på festival, så skal du holde dig væk

Jelling Ugeavis

Folkekær musiker tvunget til afbud: Her er hans afløsere på festivalen i Jelling

Jelling Ugeavis

Bodils klumme: Vi har jo allesammen vore særheder

Jelling Ugeavis

Skævt kunstværk på vej til rundkørsel: Tour-stjerner bydes velkommen af fire gakkede cykelryttere

Jelling Ugeavis

Historielærere smed Jellingstenen i skraldespanden

Jelling Ugeavis

Gule cykler vender tilbage i Jelling

Jelling Ugeavis

2,08 meter fra tour-stjernerne blander Blåtand sig med Sagan og Cipollini

Annonce