Annonce
Jelling Ugeavis

Noas Ark-ekspert fortæller om det verdenskendte skib

Noas Ark er blevet rekonstrueret af flere bådbyggere gennem tiden. Her en rekonstruktion fotograferet for nogle år siden, da den besøgte havnen i Sønderborg. Arkivfoto: Timo Battefeld
Forfatter og journalist Henri Nissen gæster Vejle Oasekirke for at holde foredrag om Noas Ark lørdag 5. december.
Annonce

Foredrag: "Jeg har besluttet at gøre ende på alle mennesker, for de er skyld i, at jorden er fuld af vold. Nu vil jeg ødelægge dem sammen med jorden. Lav en ark af gofer-træ; du skal indrette den med rum, og du skal tjære den indvendig og udvendig."

Sådan sagde Gud til Noa ifølge første Mosebog i Bibelen. Herefter byggede Noa arken efter en række mål og gik ind i arken med den nærmeste familie samt ét par af alle levende væsener, som fik lov at overleve den efterfølgende syndflod.

Om man tror på historien eller ej, har fortællingen om Noas Ark gjort skibet til et af de mest kendte i verdenshistorien. Flere har forsøgt at bygge kopier af arken, ligesom der findes adskillige bøger om emnet.

Henri Nissen er 65 år, uddannet journalist og bor i Christiansfeld. Arkivfoto: Søren Gylling

Blandt de forfattere, der har beskæftiget sig med Noas Ark, er Henri Nissen fra Christiansfeld. Han udgav i 2010 bogen Noahs Ark - Det store fund, hvor han hævder at have fundet rester af arken på Ararat-bjerget på grænsen mellem Tyrkiet og Iran. Netop Ararat var der, hvor arken gik på grund ifølge første Mosebog kapitel otte.

Snart kommer Henri Nissen til Vejle Oasekirke. Her vil han lørdag 5. december klokken 10 fortælle, hvad han har oplevet i jagten på Noas Ark.

Henri Nissen er redaktør for den kristne avis Udfordringen og uddannet fra Dansk Medie- og Journalisthøjskole. Derudover er han forfatter til 16 bøger.

Bag arrangementet i Vejle Oasekirke står den tværkirkelige bevægelse Aglow. Der kræves tilmelding og entré, hvilket man kan læse nærmere om Aglows hjemmeside.

Et indvendigt blik fra en rekonstruktion af Noas Ark. Arkivfoto: Joan Karlsen
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Jelling Ugeavis

Dengang jeg var barn

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Jelling Ugeavis

Arriva overtager Den Skrå Bane

Annonce