Annonce
Jelling Ugeavis

Nu er fibernettet rullet ud i Jelling

Søren Waldemar fra entreprenørfirmaet Otek, der fik til at opgave at etablere fibernet i Jelling, arbejdede blandt andet her i svinget på hjørnet af Skinbjerg og Fårupvej. Arkivfoto: Mette Mørk
Siden sommer 2020 er der etableret fibernet over store dele af Jelling. Dette arbejde blev afsluttet før jul.

Jelling: Nu kan endnu flere Jelling-borgere få fibernet.

Det er sker efter, at energi- og teleselskabet Norlys har meddelt, at etableringen af fibernettet i byen er afsluttet.

- Fibernettet fra Norlys i Jelling-området er nu klar til at blive taget i brug. Tilbage er kun den sidste reetablering i form af eksempelvis græssåning, som foretages i foråret, skriver Norlys i en pressemeddelelse.

Norlys’ fiberinfrastruktur dækker langt størstedelen af Jylland. De borgere, som vil bruge fibernettet, kan frit vælge deres internet- og indholdsudbydere. Norlys åbnede nemlig i 2020 op for hele deres fibernet og har indgået aftaler med en længere række selskaber.

Fibernet

  • Fibernet, der er baseret på lyslederkabler, kan håndtere uanede mængder data med lysets hast. Derfor er fibernettet stabilt og lynhurtigt. Kort sagt er fibernet internet med lysets hastighed.
  • Fibernettets høje kapacitet betyder, at hele familien kan være på samtidig, uden at det går ud over oplevelsen og hastigheden. Forbindelsen er personlig og påvirkes ikke af andre brugere i området eller afstanden til en central.
  • Fibernettet bliver heller ikke påvirket af skove, bakker og høje bygninger.

- Fibernettet er kendt som den digitale motorvej, fordi teknologien giver mulighed for stabilt og hurtigt internet, der er gearet til det moderne liv, vi lever i dag, oplyser selskabet.

Norlys et resultat af fusionen i 2019 mellem SE og Eniig. I løbet af 2020 har selskabet etableret fibernet på 50.000 nye adresser i Danmark. Derudover forsyner selskabet over en million adresser med elektricitet og internet. Omsætningen i 2019 var på 8,7 milliarder kroner.


Fibernettet fra Norlys i Jelling-området er nu klar til at blive taget i brug. Tilbage er kun den sidste reetablering i form af eksempelvis græssåning, som foretages i foråret.

Norlys


Etableringen i Jelling begyndte for alvor i sommerferien og har varet resten af året. Men nu er fibernettet klar til brug. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce