Annonce
Jelling Ugeavis

Nu kan du selv vælge: To slags grønne poser

I år kan man selv bestemme, hvilken størrelse poser man vil have, når medlemmerne i foreningerne bringer dem ud. PR-foto
Når årets omdeling af grønne poser til madaffald løber af stablen til september, kan borgerne få den størrelse poser, der passer bedst til det affaldsstativ, man har i køkkenet.

Vejle Kommune: Når de lokale foreninger og Melgaard til september omdeler poserne til madaffald i hele Vejle Kommune, bliver det ikke længere kun standardstørrelsen på 15 liter, de har med rundt.

Nu får hver enkelt husstand nemlig mulighed for selv at vælge, om de vil modtage nye poser, og hvilken størrelse de grønne poser skal have.

- Vi har længe ønsket at tilbyde borgerne en mere fleksibel løsning, hvor de selv kan vælge, om de vil modtage nye poser, og om poserne skal være på 15 eller 30 liter. Derfor er vi glade for at kunne tilbyde den mulighed nu i vores selvbetjeningssystem. Det betyder samtidig også, at en række borgere slipper for en tur på genbrugspladsen for at bytte til den rette størrelse, siger Kim Bo Johansen, leder af Ressourcer & Genbrug, i en pressemeddelelse.

Annonce

Til gavn for klimaet

Ressourcer & Genbrug forventer samtidig, at den nye løsning vil være med til at reducere forbruget af plastik samt nedbringe udgifterne på køb af poser.

I slutningen af sidste år vedtog Vejle Kommune en meget ambitiøs klimaplan, og med det nye tiltag giver kommunen nu borgerne mulighed for at træffe et valg, der både gavner klimaet og bidrager til kommunens ambitioner for en grønnere fremtid.

To slags grønne poser

  • Der bliver i alt omdelt ca. 113.000 ruller poser i Vejle Kommune hvert år.
  • De udleverede grønne poser er beregnet til madaffald.
  • Hver husstand får udleveret 150 grønne poser fordelt på to ruller. Har du brug for flere poser, kan du købe dem på genbrugspladserne.
  • Har du brug for større grønne poser, kan du fortsat bytte uåbnede ruller på genbrugspladserne.
  • Der er ingen krav til, hvilken type pose du bruger til dit restaffald - tidligere skulle disse poser være sorte. Dog skal posen kunne lukkes til.
Annonce

Sådan vælger du dine poser

Som standard får alle husstande udleveret to ruller 15 liters poser.

- Hvis man ikke ønsker at få udleveret nye poser, kun ønsker én rulle, eller hellere vil have udleveret poser på 30 liter, skal man i perioden 13. april til 1. august aktivt gå ind og vælge dette, forklarer Kim Bo Johansen.


Vi har længe ønsket at tilbyde borgerne en mere fleksibel løsning, hvor de selv kan vælge, om de vil modtage nye poser, og om poserne skal være på 15 eller 30 liter.

Kim Bo Johansen, leder af Ressourcer & Genbrug


Det gør man på Ressourcer & Genbrugs selvbetjeningsløsning på www.affaldonline.dk/Vejle.

- Hvis man først registrerer sin  ændring efter 1. august 2021, vil ændringen træde i kraft ved omdelingen i 2022. Det skyldes, at det er et ret stort logistisk arbejde at få omdelt de rette poser til de knap 57.000 husstande, siger Kim Bo Johansen.

Ønsker man poser på 30 liter i stedet for standardstørrelsen på 15 liter, og når man ikke at ændre størrelsen inden 1. august, kan man altid få byttet til rette størrelse på en af kommunens fire genbrugspladser.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce