Annonce
Jelling Ugeavis

Ny forening i Jelling: Nu skal der drejes træ

Trædrejeforeningen holder stiftende generalforsamling i den kommende uge. Arkivfoto: Nils Svalebøg
En ny forening med træ på dagsordenen spirer frem.
Annonce

Jelling: En lille flok ældre, meget begejstrede mænd har fundet sammen i et spændende fællesskab om at få et trædrejeværksted etableret i Jelling.

- Vi er begyndere, men meget passionerede. Vi hygger os sammen og kan snildt være flere – en gruppe på en snes interesserede er helt fint, lyder det Per Rahbek, der er en af initiativtagerne bag foreningen.

Han oplyser, at de første forberedelser er gjort.

- Vi er blevet godkendt af Vejle Kommune som folkeoplysende forening. Vores vision er et værksted med plads til seks trædrejebænke, flere sæt drejejern – måske en båndsav, en slibemaskine, høvlbænke og et par borde, plads til andet træværktøj, effektiv udsugning, opbevaringshylder - og bord og stole til pauserne, fortæller Per Rahbek.

Annonce

Også plads til kvinder

Trædrejerne afholder stiftende generalforsamling torsdag 10. oktober klokken 19 i Fælleshuset på Præsteager i Jelling.

- Vi stiller ikke krav om, at alt er nyt – og vi har det fint med at lave noget selv, finde det på en genbrugsplads eller købe brugt på auktioner. Der skal nu falde mange brikker på plads, før det bliver hygge- og drejetid – vi skal skaffe økonomi og løse andre ’småopgaver’. Og der er selvfølgelig også plads på holdet til friske kvinder på holdet, lyder det fra den nye forening.

Tilmelding til den stiftende generalforsamling kan ske ved henvendelse til Per Rahbek.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce