Annonce
Jelling Ugeavis

Ny leder af besøgstjeneste: Flemming brænder for at vise omsorg for de ældre

Flemming Jensen har overtaget rollen som leder af Røde Kors' besøgstjeneste i Jelling efter Margit Hoffmann. Foto: Anders Kynde
Margit Hoffmann har givet stafetten videre til Flemming Jensen som leder af Røde Kors' besøgstjeneste i Jelling.

Jelling: Det er efterhånden blevet en kendt sang, at ensomheden er steget i befolkningen siden coronaudbruddet i foråret.

Derfor er det også endnu mere vigtigt, at der bliver taget hånd om problemet. Det kan man eksempelvis gøre ved at skabe aktiviteter for de ensomme - eller man kan blive frivillig i en besøgstjeneste.

Sådan en besøgstjeneste findes i Jelling. Her kan man blive besøgsven for en af byens ældre borgere igennem Røde Kors' besøgstjeneste.

Annonce


Hvis jeg kan være en lille del i forhold til at undgå ensomhed, vil jeg gøre, hvad jeg kan.

Flemming Jensen, leder af Røde Kors' besøgstjeneste


Denne besøgstjeneste har netop fået ny leder, idet Margit Hoffmann efter mange års trofast arbejde har givet tjansen videre til Flemming Jensen.

- Jeg blev leder, da jeg gik på efterløn for 13 år siden. Det har været en spændende tid, men jeg tror også, at det på et tidspunkt er vigtigt at sige stop og overlade det til nye folk, der kommer med ny energi og ser tingene med nye øjne. Dette tidspunkt er nu, siger Margit Hoffmann.

Det er også vigtigt, at man brænder for opgaven, påpeger Margit Hoffmann, og det gør hendes afløser, Flemming Jensen, i den grad.

Spændende livshistorier

Flemming Jensen kommer med en baggrund som blandt andet social- og sundhedshjælper. Han arbejdede på Højagercentret fra 2012 og frem til sidste år, hvor han gik på efterløn.

- Jeg elsker at have med ældre at gøre. Det er så livgivende. Helt aktuelt er der på grund af coronasituationen flere, der sidder alene, fordi de ikke tør komme ud i samfundet. Samtidig er mange aktiviteter aflyst, så der er heller ikke så meget at tage til. I denne tid er det derfor virkelig vigtigt, at der bliver taget hånd om dem. Og hvis jeg kan være en lille del i forhold til at undgå ensomhed, vil jeg gøre, hvad jeg kan, siger Flemming Jensen.

Besøgsven

  • Det skønnes, at en halv million danskere - børn, unge og gamle - føler sig ensomme.
  • Ensomhed kategoriseres i tre typer; social, følelsesmæssig og tankemæssig.
  • Besøgsvennen har tavshedspligt.
  • Kontakt Flemming Jensen, leder af besøgstjenesten i Jelling, på telefon 41433785 eller mail fj-foto@sol.dk.

Han mener, at det er vigtigt at have empati for at komme ind på livet af andre.

- De fleste har en livshistorie, der siger spar-to. For eksempel har jeg besøgt en 96-årig, som har levet under både første og anden verdenskrig. Sådan en person har jo en masse fantastiske historier og minder at dele, og det, synes jeg, er utrolig spændende, siger han.

Annonce

Et godt match

Som leder af besøgstjenesten bliver det Flemming Jensens opgave at tage imod henvendelser fra de frivillige samt dem, der gerne vil have besøg. Og så er det op til ham at matche de to parter.

Margit Hoffmann fortæller:

- Når en frivillig melder sig, skal man snakke med dem og vurdere deres baggrund og interesser. Det handler om at lave et godt match. For eksempel hjælper det ikke, hvis den ene vil spille ludo, og den anden mest bare vil sidde og snakke.

Flemming Jensen er 66 år og født og opvokset i Jelling. Foto: Anders Kynde

- Som besøgsven kan man eksempelvis gå en tur, drikke en kop kaffe, spille et spil eller se fjernsyn sammen. Det, at man inviterer en gæst og kan tage det pæne kaffestel i brug, betyder faktisk rigtig meget, tilføjer hun.

I øjeblikket er der otte besøgsvenner tilknyttet besøgstjenesten. Men der er endnu flere, der gerne vil have besøg, så derfor håber Margit Hoffmann og Flemming Jensen, at flere frivillige melder sig.

- Lige nu er jeg den eneste mand, så jeg vil også gerne opfordre mændene til at komme på banen, lyder det fra Flemming Jensen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce