Annonce
Jelling Ugeavis

Nyt fra Byens Bio: Gåsedrengen og de stjålne heste

"Gooseboy "handler om Viggo, som bliver gode venner med en talende gås. Foto fra filmen
Byens Bio byder på film for hele familien i form af Gooseboy. Derudover er der en filmatisering af den populære norske roman "Ud og stjæle heste".
Annonce

Jelling: I denne uge er det efterårsferie, og derfor viser Byens Bio hele ugen familiefilmen Gooseboy hver dag klokken 15.00.

Makkerparret Wikke og Rasmussen står bag filmen, der tydeligt har hentet inspiration hos Selma Lagerlöfs beretning om Niels Holgersens rejse gennem Sverige.

I filmen møder vi dog drengen Viggo, som bruger megen tid på spillet Gooseboy. Hans vante kedelige hverdag ændres med ét, da den talende gås, Nissemand, styrter ned på altanen ved Viggo og brækker sin vinge. Viggo må hjælpe ham tilbage til gåseflokken, men der venter mange eventyr forude.

Filmen er fyldt med sjove karakterer, morskab og fed musik. Og pudsigt nok taler Nissemand med jysk dialekt og en stemmeføring, der minder stærkt om Onkel Reje.

Annonce

Norsk roman filmatiseret

Den norske forfatter Per Petterson fik sit gennembrud med romanen Ud og stjæle heste i 2003.

Romanen, der nu er blevet filmatiseret i et norsk-svensk-dansk samarbejde, handler om pensionisten, Trond Sander, som i filmen spilles af Stellan Skarsgård.

Efter at Trond Sander blev enkemand i 1999, er han flyttet fra Oslo og langt ud i ensomheden i en skov. En tilfældig episode bringer minderne tilbage til sommeren 1948, som Trond og hans far tilbragte i en lille skovhytte tæt ved grænsen til Sverige.

Vi følger den 15-årige Tronds overgang fra barn til voksen i løbet af sommeren, men også at faderen forlader ham – og først i 1999 forliges Trond delvis med faderens handling.

Den danske skuespiller Danica Curcic har den bærende kvinderolle, mens Tobias Santelmann har den anden store mandlige rolle. Norske Hans Petter Moland har både skrevet manuskript og instrueret.

Filmens danske fotograf modtog Sølvbjørnen på årets Berlinale for filmkunstnerisk fornyelse, hvilket borger for en spændende oplevelse.

Annonce

Særligt arrangement

Per Pettersons roman har været populær læsning, blandt andet i læsekredse, og derfor er det nærliggende at Byens Bio laver et særligt arrangement i Bog og Bio-regi.

Det foregår mandag 21. oktober klokken 18.30. Før filmens start vil der være et kort oplæg. Efter filmen er der mulighed for diskussion af oplevelsen af film og bog i mindre grupper.

Der er adgang for alle, og der er almindelige billetpriser og billetsalg. Der kan købes/bestilles billetter via hjemmesiden eller ved indgangen inden forestillingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce