Annonce
Jelling Ugeavis

Omdiskuteret terror-film rammer Byens Bio

Filmen om terrorangrebet på Krudttønden har splittet anmelderne. PR-foto
Nu er der endelig mulighed for at se filmen om terrorangrebet på Krudttønden.
Annonce

Byens Bio: Den 14. februar 2015 afholdes i det københavnske kulturhus Krudttønden et debatmøde om ytringsfrihed, affødt af terrorangrebet på den franske avis Charlie Hebdo i januar.

Mødet bliver sammen med den jødiske synagoge mål for en terrorhandling, og dermed skæbnesvangert for mange mennesker, først og fremmest ofrene, filmmanden Finn Nørgaard og dørvagten ved synagogen Dan Uzan, gerningsmanden Omar og den nedslidte betjent Rico.

”Krudttønden” er ikke en dokumentarfilm, for eksempel er AKS-betjenten Rico en ren fiktiv figur, der er sammensat af træk fra forskellige politifolk. Men filmen er frit inspireret af de virkelige begivenheder omkring terrorangrebet på Krudttønden og Københavns Synagoge.

Annonce

Etik

Man kan spørge, om det er rimeligt at skabe en film om terrorangrebet så relativt kort tid efter tragedien. Hvad er meningen med det?

Per Juul Carlsen (DR, Filmland) har et bud på et svar: ”… filmen genskaber klumpen i halsen og genstiller de fortvivlede spørgsmål, der føltes så vigtige i dagene efter den 14. februar 2015, og som er ligeså vigtige den 5. marts 2020: Hvad skete der? Og hvorfor? Og hvordan kommer vi videre herfra?”

Bag filmen står makkerparret, der blandt andet har skabt ”Flammen & Citronen”, instruktør Ole Christian Madsen og manuskriptforfatter Lars K. Andersen.

Rollelisten er imponerende. Ud over Lars Brygmann der spiller den dræbte filmmand, Finn, og Nikolaj Coster-Waldau i rollen som AKS-betjenten, Rico, ser vi Adam Buschard, Albert Arthur Amiryan, Sonja Richter, Jakob Oftebro m.fl.

Annonce

Gal og genial

Eftermiddagsforestillingen i weekenden får besøg af et pindsvin: ”Sonic the Hedgehog”.

I Green Hills går der rygter. I skovene omkring den lille by huserer et væsen kaldet ”Den Blå Djævel”.

Selv kalder han sig Sonic. Han har levet i skjul her på Jorden i årevis, levet af vores rester og lært vores menneskelige vaner at kende. Den lille ensomme Sonic, som er i stand til at bevæge sig supersonisk hurtigt, forsøger at spille baseball med sig selv – og forårsager derved en kortslutning, som mørklægger hele den amerikanske vestkyst.

Militæret beslutter at sende Dr. Robotnik i marken for at opspore og neutralisere denne fare for nationens sikkerhed. Selv søger Sonic sikkerhed fra den megalomane Robotnik hos den lokale sherif, Tom, der altid har drømt om at skifte lillebysheriffens kedsommelige liv ud med en opgave på liv og død. Han får sin drøm opfyldt.

”Sonic the Hedgehog” er inspireret af det legendariske SEGA-spil. Med en animeret Sonic med superspeed-kræfter, og Jim Carrey som den gale, men geniale Dr. Robotnik er der lagt op til en vild jagt gennem det amerikanske Nordvest, gennem San Franciscos gader og med et par afstikkere til pyramiderne og den kinesiske mur.

Jeff Fowler har instrueret "Sonic the Hedgehog”. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce